Állandó zene és TV felismerést biztosít a Shazam Mac-en

Tech Hírek   |   2014.07.31 - 19:41   |   Írta: Máté Gergő   |   991

A Shazam zenefelismerő szolgáltatás az egyike volt az első olyan programoknak, melyek nagy sikert értek el az App Store-ban. Gyakorlatilag az applikáció sikere mind a mai napig töretlen és most már alkalmassá vált TV műsorok felismerésére és Mac rendszeren is elérhető lett.

Menüelemként képes mintát venni az éppen futó hanganyagokból, melyek a Mac-en, vagy körülötte kerülnek lejátszásra. A felismerés mellett olyan tartalmak is megkereshetővé válnak segítségével, mint a zeneszöveg, az album további zeneszámai, vásárlási lehetőség az iTunes Store-ból, a hozzátartozó videoklip, közösségi megosztások és még több extra.

shazam mac

Miután a Shazam beazonosította a hanganyagot, egy felugró ablak jelzi a képernyőn a különböző hozzákapcsolódó tartalmakat. A linkekre kattintva azonnal elérhető a felismert tartalomhoz tartozó weboldal.

A MacRumors egy interjúban a Shazam vezetőjével, Daniel Dankerttel értekezett a program Mac-en történő felhasználásáról és arról, hogy a zeneszövegek keresése az interneten mennyire népszerű. A Shazam használatával történő keresés minőségi szűrőt alkalmaz, ezért az általa talált dalszövegek precízek és reklámmentesek.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése