A Retina kijelzős MacBook Pro gyorsabb és okosabb lett

Tech Hírek   |   2014.07.29 - 20:02   |   Írta: Máté Gergő   |   644

Az Apple frissítette a Retina kijelzős MacBook Pro-t a legújabb generációs Intel Haswell processzorral. A processzort tekintve ez csak egy kisebb újításnak számít, hiszen 0,2 GHz-el lett gyorsabb. Ez azt jelenti, hogy az alapmodell esetében 2.4 GHz-ről 2.6 GHz-esre, míg a legerősebb modell CPU-ja 3.5 GHz-ről 3.7 GHz-esre cserélődött. Ami ennél jóval jelentősebb, az a memória duplázása: a belépő szintű 13 hüvelykes Retina MacBook Pro memóriája 4-ről 8 GB-osra bővült, míg a 15 hüvelykes változat 8 helyett 16 GB-ot kapott. Végezetül a 15 hüvelykes 2.5 GHz-es MacBook Pro ára 100 dollárral csökkent, ami azt jelenti, hogy most 2.499 dollárért vásárolható meg.

1406635955-rMBARefreshJuly14

„Az emberek azért szeretik a MacBook Pro-t, mert könnyű, letisztult, aluminium felépítésű, gyönyörű Retina kijelzője van, kiváló, akár egész napig kitartó akkumulátor üzemideje van és mélyen integrálódik az OS X rendszerhez” – mondta Phil Schiller, az Apple Worldwide Marketing (nemzetközi marketing) osztályának senior alelnöke.
„A Retina kijelzős MacBook Pro gyorsabb processzorral és memóriával még jobb lesz és megfizethetőbb alternatívát nyújt, amellett, hogy az OS X Yosemite frissítést is megkapja ősszel”.

A szimpla, Retina kijelzőt mellőző MacBook Pro ára is csökkent 100 dollárral, így 1.099 dollárért kerül az áruházakba. Ez a modell szintén remek választás azok számára, akik egy gyors és jól használható laptopot szeretnének magukénak tudni.

Forrás: macstories.net


Kommentek megjelenítése