Bolt - az Instagram válasza a Snapchat-re

Tech Hírek   |   2014.07.29 - 23:16   |   Írta: H.A   |   766

Instagram-Bolt-The-Verge-001

Az elmúlt héten a Facebook a Slingshot után más irányból is megpróbál a Snapchat alternatívája lenni, most az Instagram csapatával készítettek egy új versenyzőt, a Bolt nevű fotós chat programot.

A programról eddig sokat nem lehetett tudni, viszont szépen csendben kikerült az App Storeba, de sajnos még csak Új Zélandon, Szingapúrban és Dél Afrikában érhető el, valószínűleg a tesztüzem miatt.

A lokalizáció megváltoztatásával elvileg elérhető a program, de a lényeges dolgokat el lehet képzelni anélkül hogy kipróbálnánk.

Alapvetően ami hasznos megoldás hogy az alkalmazáshoz nem kell Facebook vagy Instagram fiók, a telefonszámunkkal elég regisztrálni, és ezután a telefonkönyvünkből keresi meg az ismerőseinket a rendszerben.

A funkcionalitást talán a lehető legegyszerűbbre szabták: az ismerőseink ikonja a fényképező kioldógombja, vagyis elég egy érintés és küldhetjük is a fotót.

A The Verge határozott jó véleménnyel volt az egyszerű felületről, külön kiemelték hogy ha meg akarjuk szakítani a kép küldését, ahhoz elég megrázni az eszközt.

A küldött képeket 30 napig tárolja a szerver és a készülék is, és ha valamelyik fél törli a programot akkor azonnal eltűnik.

Több szempontból viszont még mindig nem ér a Snapchat közelébe, és talán ezek közül a leghiányoltabb a több felhasználós megosztás, de garantált hogy ezeket később hozzá fogják adni.

Erre a hétre már biztosan elérhető lesz nálunk is, habár én nem látok rá okot hogy miért ne maradjunk a Snapchatnél. Persze aki sűrűbben használja ezeket annak lehet érdekes lesz egy új látásmód ebben a témában.

Instagram-Bolt-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-002


Kommentek megjelenítése