Új formaruhát kapnak az Apple Store dolgozói

Tech Hírek   |   2014.07.26 - 20:56   |   Írta: Máté Gergő   |   1473
26. júl Új formaruhát kapnak az Apple Store dolgozói

Az Apple kisebb lépést tett az alkalmazottak öltözékének egységesítése érdekében az Egyesült Államokban lévő Apple Store üzletekben.

A jól ismert fekete ingek (melyeket korábban az Apple Üzleti Értékesítő Csapata viselt) korának leáldozott, így minden alkalmazottnak egy klasszikus kék színű pólóban kell dolgoznia.

Lehet, hogy a változást Angela Ahrendts divatszakmában eltöltött múltja indokolta? Aki ezt gondolja az téved. Forrásaink szerint az Apple csupán egységesítésre törekszik, ugyanis az európai üzletekben ezt a változást már pár hónappal ezelőtt megtették.

Az értékesítői csapatok szerkezetében nem történik változás, így a pólók központosításán túl nincs sok változás. Ellenben a felhasználói élményt növelő intézkedésekre számíthatunk az Apple részéről. Elsőként fontos megemlíteni, hogy eddig a vásárlók kérhettek segítséget a Mac és iPhone készülékeikkel kapcsolatban és egy 15 perces időkeretben az alkalmazottak megpróbálták megoldani a problémáikat és felelni a kérdéseikre. Azonban ez az időintervallum csak egy eszközre volt igaz és ha az adott ügyfélnek problémája volt a telefonjával és a számítógépével egyaránt, akkor kétszer, külön módon kezelték.

A jövőben ez megváltozik, időkorlát nélkül a vásárló az összes készülékével az Apple Store-os kollégákhoz fordulhat.

Másodsorban az Apple alkalmazottai hosszabb, 3 és 5 órás tréningeken vesznek részt, melynek célja egyelőre nem ismert, de állítólag az új iOS 8 rendszerről és főként az iPhone témakörről szereznek bővebb ismereteket.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése