Diszkréten felvásárolta az Apple a BookLamp-et

Tech Hírek   |   2014.07.26 - 23:04   |   Írta: H.A   |   885

booklamp

Az Apple megerősítette a TechCrunchon tegnap felröppent hírt, miszerint az Amazon egyik vetélytársát, a BookLamp nevű céget felvásárolták.

A BookLamp főleg keresési algoritmusokkal foglalkozik, azon belül is könyvek ajánlására szakosodva, bizonyos szempontból a Pandora szolgáltatásaihoz szokták hasonlítani. Az Idaho-i céget már tavasszal megvette az Apple, de idáig hallgattak róla.

Várhatóan az iBook rendszerébe fog beépülni a BookLamp, tovább erősítve ezzel az e-könyv frontot, amivel elsősorban az Amazon ellen lépnek fel. Segítségükkel a felhasználók pontosabb javaslatokat kaphatnak a korábbi vásárlásaik és kereséseik alapján, hogy azt találják meg amire tényleg kíváncsiak.

Eredetileg a BookLamp szolgáltatását az Apple mint megrendelő használta, viszont a teljes felvásárlásával technológiai előnyre tettek szert. Ez kellett is, ugyanis jelenleg még semmilyen ajánlási rendszer nincs az iBook áruházában.

A BookLamp oldalán most már csak egy köszönőlevél található, viszont nem említik benne az Apple lépését. Valószínűleg többet külön már nem is hallunk róluk, csak a rendszerbe építve. A cég értékét nagyjából 10-15 millió dollárra becsülik, és még így is a kisebbek közé tartozott.

 


Kommentek megjelenítése