handyPhone: gyors tárcsázás egyszerűen

Tech Hírek   |   2014.07.23 - 06:10   |   Írta: Máté Gergő   |   4460

A handyPhone egy viszonylag ismeretlen, ellenben rendkívül hasznos gyöngyszem a jailbreak közösség számára. Kétségtelen, hogy a Cydia által közzétett screenshotok alapján kissé rejtélyesnek tűnik, de bárki számára, aki valaha kipróbálta szinte azonnal érthetővé vált a kiegészítő lényege.

handyPhone-header

A handyPhone-ban rengeteg izgalmas felfedezni való vár minket, de amit külön ki kell emelni, az a T9-es billentyű. A T9 értelme, hogy a szöveget 9 gombbal vihetjük be (text on 9) ami azt jelenti, hogy 3-4 betű jut egy billentyűre a Qwerty billentyűzettel szemben. A régi telefonok szinte kivétel nélkül ezt alkalmazták.

Az iOS rendszerbe ez a funkció a Phone (telefon) app-ba lett beépítve, amit általában a tárcsázáshoz használunk. Azonban a handyPhone ezen túlmutat: segítségével könnyen megkereshetünk kontaktokat, ha a nevüket elkezdjük írni a T9 billentyűvel vagy a számukat a numerikus billentyűzettel.

A bemutató során az 555 123 4567 telefonszámú Sebastien-t próbálták elérni. Amikor az 5551-et beütötték, szinte pillanatok alatt megjelent a kontakt. Ha más 555 körzetszámmal rendelkező is van a telefonkönyvben, akkor az első (numerikusan legalacsonyabb) ismerősünket ajánlja fel. Amennyiben Sebastien számát tovább ütjük, úgy őt fogja felhozni.

handyPhone-number

Ha esetleg nem emlékszünk Sebastien számára, akkor begépelhetjük a „732”-t is, ami a „Seb” szó számainak felel meg. Még akkor sem kell elkeserednünk, ha valamiért nem hozza fel a telefon, ekkor átválthatunk T9-es billentyűre és begépelhetjük a nevét. Mi történik akkor, ha egy telefonszámhoz több név van rendelve? A készülék kilistázza és mi könnyedén kiválaszthatjuk a megfelelőt.

handyPhone-name

Egy másik remek újítás, hogy nem muszáj az elejéről kezdenünk egy számot a kereséshez, akár a közepét is beírhatjuk, mindenféle körzetszám nélkül. Elegendő a név digitális megfelelőjét (számok, mint a 732 a „Seb” szóra) vagy a körzetszám nélküli számrészletet beírnunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy a handyPhone egy igen rugalmas és gyors megoldás a kontaktok keresésére.

A kiegészítő a tárcsázó közepén egy külön funkciógombbal rendelkezik, ami a beírt új telefonszámok azonnali hozzáadását teszi lehetővé a kontaktokhoz és ez rengeteg időt spórolhat. Igazából erre a gyári iOS is képes, de sokaknak nehézséget okozhat.

A prediktív keresés az applikáció beállításai között bármikor kikapcsolható és így a normális tárcsázó jelenik meg.

A handyPhone beállításai még számos lehetőséget kínálnak fel, például vibrálást a fogadott hívás után, egy „Elutasítás” (Decline) gombot a zárt képernyő FaceTime hívásaira és „Figyelmen kívül hagyás” (Ignore) gombot a zárt képernyőn megjelenő hívásokra. A kínai felhasználók számára körzeti információkat és a PinYin gépelést is lehetővé teszi a T9-es billentyű.

handyPhone-settings-quick-swipe

Az iOS 7 összes verzióján megjelenő handyPhone az iPhone 5 és annál újabb készülékeken érhető el. Telepítés után a kiegészítő ki van kapcsolva, ezért a felhasználóknak elsőként engedélyezniük kell, hogy használhassák.

Forrás: idownloadblog.com


Kommentek megjelenítése