A Fehér Házból újíthat PR vezetőt az Apple

Tech Hírek   |   2014.07.21 - 05:48   |   Írta: Máté Gergő   |   997

Nagy esély van arra, hogy Obama egykori szóvivője, Jay Carney az Apple új PR vezetőjévé váljon. A múlthét elején két riport is felkavarta a Szilícium-völgyet ezzel a témával kapcsolatban.

White-House-Spokesperson-Jay-Carney-640x416

Carney egy közeli barátja azt nyilatkozta a Bloomberg-nek, hogy az ex-szóvivő valamilyen nem rég megüresedett pozícióról tárgyalt az Apple-el.

Az Apple nem cáfolta és nem is támasztotta alá a pletykákat, Carney pedig a következő módon nyilatkozott:

„Sok különböző emberrel beszélgettem a lehetőségekről”.

A Re/code oldala volt az első, aki beszámolt az ex-szóvivő nevének felmerüléséről az Apple-el kapcsolatban. A loopinsight.com-ról viszont olyan információt tettek közzé, melynek fő mondanivalója, hogy Tim Cook és Jay Carney még sohasem találkoztak.

Különös, hogy ennek a két oldalnak a cikkei ellentmondásosak, miközben általánosságban elmondhatjuk, hogy mindkettő értesülései pontosak szoktak lenni. A Bloomberg jelenleg a Re/code eredeti cikkének tulajdonít nagyobb jelentőséget.

Carney három évig volt sajtótitkár a Fehér Házban Obama kormánya mellett. Ezt megelőzően a Time magazin kommunikációs igazgatójaként dolgozott Joe Biden alelnökkel. Egy olyan személy, akinek ilyen komoly tapasztalatai és washingtoni kapcsolatai vannak, mindenképpen kulcsfigura lehetne az Apple PR részlegén.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése