Az Intel miatt késhet az új MacBook

Tech Hírek   |   2014.07.19 - 07:10   |   Írta: Máté Gergő   |   990

A 12 hüvelykes MacBook-ok debütálásának csúszását okozhatja az Intel Broadwell chipjének bizonytalansága. A tajvani Economic Daily News értesülései szerint akár 2014 végéig vagy egészen 2015-ig késlekedik a 14 nanométeres Broadwell chip fejlesztése. Bizonyos hírforrások szerint az U szériájú Broadwell kerülne az Apple MacBook-jába, amelynek megjelenése a chip fejlesztésének késedelmei miatt egészen 2015Februárjáig csúszhat.

macbook air mavericks roundup header-250x149

Az almás cég 12 hüvelykes MacBook-ja az Air utódjaként tündökölne, ráadásul Retina kijelzővel szerelnék fel. A pletykák szerint 2014 őszén, illetve az utolsó negyedévben érkezne. Az első hírekben még 2013-ban hallhattunk az eszközről. Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője úgy írta le az eszközt, hogy a 11 hüvelykes MacBook Air hordozhatóságát és a 13 hüvelykes MacBook használhatóságát ötvözi egy nagyfelbontású kijelzővel.

Fő szempont még állítólag az ultravékony kialakítás, a trackpad dizájn újraértelmezése mechanikai gomb és ventilátor nélkül, ami így halkabb működést eredményezne.

Az Intel Broadwell-je egyébként több tervezett Apple termékbe is belekerülne. Emiatt viszont csúszás várható és nem zárhatjuk ki, hogy csak 2015-ben érkeznek az új eszközök. A Retina MacBook Pro mellett az új iMac-be is Broadwell kerülne, ami így akár 2015 közepéig is várathat magára.

A tajvani Economic Daily News viszont a 11 hüvelykes és a 13 hüvelykes MacBook Air frissítéséről is beszámolt egy korábbi cikkben. Az új kijelzővel és processzorral felszerelt modellek gyártása a jövő hónapban kezdődhet.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése