Az iPhone 5S vezeti a májusi eladásokat

Tech Hírek   |   2014.07.16 - 11:24   |   Írta: Pausch Rita   |   715

Aki vet egy pillantást a képre a cikk mellett rögtön láthatja is a Counterpoint Technology piackutató cég top 10-es listáját a májusi adatok alapján az okostelefon eladásokról.

telefonlista majus

Furán áll a helyzet. Hiába várunk olyan neveket, mint mondjuk Nokia vagy esetleg Sony, LG, netán bármi más… Ezek a nevek 35 ország eladási statisztikáinak összevonása ellenére sem szerepelnek az első tízben. Igaz, hogy például a Sony Z1, a Motorola Moto G, Huawei Honor 3C és az LG G2 a top 20-ba már bekerült, de az elsők között nyomuk sincs.

Ellenben ott van elég stabilan az Apple, a Samsung, sőt a szélső pályán behúzott a kínai Xiaomi is, amire, ahogy korábban már írtam érdemes lesz odafigyelni.

Az élen az iPhone 5S, vagyis májusban ebből a készülékből adták el a világon a legtöbbet. Ugyanakkor, ha átlagot számítunk, akkor összességében a világon a Samsung adta el a legtöbb készüléket. Igaz ez a két adat tulajdonképpen nem annyira meglepő.

A Xiaomi viszont azért lehet veszélyes, mert kitűnő minőségű készülékeket gyárt és állati olcsón értékesíti őket. A minőségen pedig azt kell érteni, hogy a készülékek bizonyos specifikációi és tulajdonságai vetekednek a két csúcsgyártó készülékeinek tulajdonságaival, illetve akár bármely más prémium gyártóéval, miközben közel a felébe kerülnek ezeknek. Ez az üzletpolitika pedig már most beérni látszik, pedig a cég friss és még csak most áll neki terjeszkedni, alig néhány országban értékesít, szemben a „nagy kutyákkal”, akik közel 100 országban.  Mindennek ellenére a Xiaomi csak az előző negyedévben már 15 millió készüléket adott el.

Az iPhone 5S helyzete viszont nem rossz ahhoz képes, hogy már 8 hónap is eltelt, amióta piacra dobták. A jóslatokkal ellentétben mégsem tudott rajta felülkerekedni a Galaxy S5, mert valóban az előkelő második helyen követi az 5S-et, ráadásul az eladási adatok tükrében igencsak lemaradva.

Az iPhone 5C eladásokat tekintve a helyzet már közel sem ilyen rózsás, mert bár az ötödik helyre futott be, három Samsung típus is beelőzte.

Ami az iPhone 4S-et illeti, két és fél éve töretlen sikernek örvend, egy másik felmérés első negyedéves adataihoz képes csak egy helyet veszített.

Összefoglalva, bár látszólag az Apple és a Samsung erősen marakodnak a piaci részesedésért, sajnos az Apple áll ez ügyben igencsak vesztésre. A Samsung piaci részesedése vagy kétszeres értéken áll jelenleg hozzájuk képest. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a különféle kategóriákban elérhető készülék és termékpalettájuk is jóval szélesebb.

A nagyok pedig egymással folytatott harcukban a piaci részesedésért jobb, ha oldalra is sandítanak, mert a Xiaomira érdemes lesz odafigyelni.

 

Forrás: www.businessinsider.com

http://9to5mac.com

www.counterpointresearch.com

Kapcsolódó cikkek: Akár 175 millió iPhone is gazdára találhat idén

Több mint hat millió iPhone kellhet el a hétvégén


Kommentek megjelenítése