Még biztonságosabb lesz az iPhone

Tech Hírek   |   2014.07.07 - 19:42   |   Írta: Máté Gergő   |   754

Az Apple új szabadalma arról árulkodik, hogy a cég okos telefonjai még hatásosabb, helymeghatározás alapú biztonsági védelemmel lesznek ellátva.

smartsecure

A kódzár egy viszonylag hatásos, de ugyanakkor rendkívül körülményes és idegesítő megoldás is egyben. A pinkódok és a legújabb ujjlenyomat alapú biztonsági metódusok szintén nehézkesek, például otthoni munka és autóvezetés közben.

Úgy tűnik az Apple keresi a megoldást, hiszen új szabadalmukban a GPS koordinátákat felhasználva erősítenék a védelmet. Például otthon, a jól ismert hálózaton nem lenne szükség kód megadására. A gyakran látogatott helyeken, mint a munkahely vagy a zöldséges, már ujjlenyomat alapú azonosítás is indokolt lehet, az ismeretlen helyeken viszont ennél erősebb biztonsági szint javallott.

„Bizonyos helyek, például a felhasználó otthona és az irodája elég biztonságos ahhoz, hogy védettnek tekinthessük” – írta az Apple a szabadalomban. „Megengedhető ezért, hogy biztonságos pontokon kevésbé szigorú intézkedéseket tegyünk. Más helyek viszont veszélyesnek, ismeretlennek tekinthetőek. Itt erősebb biztonsági védelmet alkalmazhatunk”.

Az almás cég évek óta fejleszti biztonsági rendszereit. Tavaly ősszel lépett be a köztudatba a Touch ID ujjlenyomat alapú azonosítás, később pedig elérhetővé vált, hogy több eszközön (MacBook, iPad, iMac) ugyan azzal az ujjlenyomattal azonosíthassuk magunkat.

A rivális Google szintén ezen megoldásokon dolgozik „személyes feloldás”-ként többféle feloldási módot ígérnek a PC World információi szerint.

Egyelőre nem tudni mikor lesz elérhető a legújabb szabadalom eredménye iPhone-on.

Forrás: cnet.com


Kommentek megjelenítése