A svájci óragyártókat szemelte ki az Apple

Tech Hírek   |   2014.07.05 - 07:20   |   Írta: H.A   |   835

TAG-Heuer-Aquaracer-72-Digital-image-001

Se egy tervrajz, se egy kémfotó nem került még ki az iWatchról, gyakorlatilag azt sem lehet garantáltan tudni hogy készül, mégis vannak olyan lépései az Apple-nek, ami szinte biztos hogy ezzel hozható összefüggésbe. 

A tegnapi nap éppen a TAG Heuer sales igazgatóját sikerült megszerezniük egy jövőbeli értékesítési projekthez.
Arról már korábban is esett szó, hogy az Apple esetleg luxus kategóriában szeretné a piacra dobni az órát, és már nem ez az első top kategóriás óragyártó akiknek az embereit megkereste az Apple.
Eddig úgy tűnik nem lenne ésszerűtlen lépés, pláne hogy az Androidos gyártók és a Microsoft is készül a saját óráikkal, amiket biztosan nagy tömegeknek szánnak.

A hírek szerint annyira ebbe az irányba tartanak, hogy a híres “Swiss made” minősítést is rá szeretnék nyomni az iWatchra, de ez már most is vegyes reakciókat vált ki a gyártóktól.
Mario Ortelli, a Bernstein luxus termék elemzője szerint ez éppen hogy csak az alsó kategóriás svájci órákat fenyegetné, és a fiatalabbakat könnyebben bevezetné az órapiacra.

Viszont az óragyártók pont hogy féltik a privilégiumukat, és nem örülnének ha az Apple “felhígitaná” a svájci óra piacot. Persze ez tényleg nevetséges lenne ha az óra továbbra is Kínában készülne, de biztosan megvan a pontos feltétele a minősítés elnyerésének.

Itt egy májusi interjú a Hublot igazgatójával, arra a hírre reagálva hogy az Apple keresi a svájci gyártók munkatársait. Lényegében pozitívan reagált rá, és elismeri hogy a helyükben ő is erre a piacra nyitna.

http://youtu.be/Ss6u9A2G_l4?t=2m30s

Kapcsolódó cikkek: Svájc hadat üzent az Apple-nek

A Svájci Luxus óra forgalmazók már most támadják az Apple-t az iWatch miatt.

Az Apple állítólag 21 millió dollárt fizettet a Svájci óra jogaiért!


Kommentek megjelenítése