Szoknyára fel! (Vagy szoknyát le!)

Tech Hírek   |   2014.06.20 - 12:29   |   Írta: Pausch Rita   |   587

Ezen a kellemes, Budapesten kissé szeles napon, kifejezetten női szemmel, a nőkhöz szólok némi vicc erejéig. A mai kiválasztott, egy alkalmazás, amin először jót nevet az ember, aztán, amikor rájön, hogy nem is annyira poén, akkor ráncolja a homlokát, majd végül egy szájbiggyesztéssel kísért vállrándítással tudomásul veszi.

leagat

Az alkalmazást úgy hívják, hogy „Weather to Wear” ez már sugall valamit, igen. Az angolul nem értők számára ez a cím egy szóvicc az időjárással, de valami olyasmi jelent, hogy mit is vehetnénk fel ebben az időben.  Ebben így alapban még nincs semmi, hiszen milyen jól jöhet egy alkalmazás, ami megkönnyíti a dolgunkat öltözködés terén…

Na, ez nem az. Talán egyedül vagyok ezzel a megközelítéssel, de én ezt egyszerűen nem tudom komolyan venni, mivel főként nem is az időjárásról szól, hanem inkább a szélről és a szoknyák kapcsolatáról. Az app egy kis női figurán bemutatja, hogy aznap és az elkövetkező négy napban milyen erős szélre lehet számítani és, hogy ez mennyiben érinti a bő szoknyákat. Elvégre, ha meleg van kint, igazán jól jöhet egy kényelmes szoknya, de néha a szél igazán fellázad a viselet ellen és nem kell ahhoz Marilyn Monroe módra csatornafedél tetejére állni, hogy a szoknyánk már a nyakunkban figyeljen.

Az alkalmazás egyébként ezt a mókát teljesen komolyan veszi, gps-szel képes meghatározni a helyzetünket, vagy manuálisan is bevihetjük és egy időjárás előrejelzővel áll kapcsoltban, a szélelőrejelzést így precízen, onnan kapja. Ezen sorok születésekor teljesen helytálló, amit mutat. Úgyhogy azok a hölgyek, akik komolyan veszik a szoknya-ügyet, akár vicc nélkül támaszkodhatnak rá és megkímélhetik magukat néhány kínos pillanattól.

Az alkalmazás ingyen letölthető az App Store-ból iPadre és iPhone-ra egyaránt. Az egyetlen nagy hátránya mindössze a rengeteg felugró reklám.  itunes.apple.com




Kommentek megjelenítése