Az Amazon szívesen égetné az Almát

Tech Hírek   |   2014.06.19 - 14:19   |   Írta: Pausch Rita   |   504

Ha a Samsung és a Google folyamatos szorongatása nem lenne elég az Apple-nek, úgy tűnik, hogy immár az Amazon is beszállt a versenybe. Hosszú várakozás után egy egészen különleges okostelefont dobtak piacra, ráadásul egészen baráti áron. 

firephone2

Bár a Kindle, e-book olvasó lévén, nem volt igazi iPad versenytárs, az azonban bizonyos, hogy az Amazonnak nagy dobása volt a remek ár-érték arányú e-olvasó. Most pedig az Amazon Fire Phone készülékkel magasra csapnak a lángok és egyesek már az Alma égését jósolják. Azért jobb kivárni a végét, hogy mennyire lesz népszerű az újításokkal teletűzdelt kis masina.

firephone3-1

Nézzük alaposabban, hogy mit tettek bele! 2,2 GHz-es négy magos processzort, Adreno 330 grafikus kártyát és 2 GB RAM memóriát kapott. A 4,7 colos kijelző IPS LCD HD panellel és természetesen gorilla üveggel büszkélkedhet. A hátsó 13 MP-es kamera f/2.0 rekeszértékkel egész jó képek készítésére lesz alkalmas. 

A készülékhez adnak egészen különleges fülhallgatókat is, amik az Apple Earpodokhoz viszonyítva már a fülesek egy újabb generációját képviselik, mind megjelenésükkel, mind gabalyodásmentes kialakításuknak köszönhetően. Az Earpodokhoz hasonlóan távirányítóval felszereltek, valamint szintén a használatot megkönnyítendő mágneses fülesek a zsebben egymáshoz tapadnak, így a cég csöppet sem túloz azzal, hogy ergonomikusak és kényelmesek. Na, meg persze szépek is.

A telefon igazán nagy dobása a 3D megjelenítés. A dinamikus persektíva (Dynamic Perspective) funkciónak köszönhetően, ami egyébként négy, sötétben is jól működő előlapi kamerát jelent, a készülék tudja hogy hol van a felhasználó feje és a képernyőt ehhez igazítva kitűnően kelt 3D hatást. Hogy ez mire jó? Elég sok dologra, kezdve a térképek 3D megjelenítésétől kezdve, a weboldalak érintésmentes görgetésén, vagy a zenei funkciók bólintással való irányításán át az Amazon piac vásárlói élményének javításáig számtalan lehetőséget rejt. 

Maradva az Amazon cégnél, a telefon kapott egy ún. MayDay gombot, ami a Kindle tulajdonosoknak már ismerős lehet. Ezzel a gombbal a felhasználó videó chaten keresztül azonnal kap segítséget az ügyfélszolgálattól, ha bármilyen nyűgje, baja van. Teljesen ingyenes és, ha a cég tartja az ígéretét mindössze 15 másodperc várakozás után megjelenik az ügyintéző.

Szintén újdonság a Firefly gomb, ami hasonlóan működik, mint mondjuk a Shazam. Képes felismerni dalokat, de mégis több ennél, mert használható QR kódok felismerésére, vagy telefonszámok, könyvek, DVD-k, sőt akár festmények azonosítására is. Valamint azonnal képesek vagyunk például egy kiválasztott zene koncertjére jegyet vásárolni, vagy akár lejátszási listát készíteni vele. Miközben minden felismerés felhőben történik, úgyhogy nem terheli a telefon processzorát. Egyes források szerint ezzel a Fire Phone-t a világ leggyorsabb „Mit is akarok vásárolni?” készülékévé teszi. Bár, őszintén szólva, közel sem vagyok biztos benne, hogy nekünk felhasználóknak ez valóban olyan jó. 

A Fire Phone az Egyesült Államokban lesz elérhető először az AT&T-nél. A 32 GB-os modell ára 199 dollár, míg a 64GB modellé 299 dollár lesz két éves előfizetéssel. A szállítás július 25-től indul, de mától a készülék előrendelhető az Amazonon. Mindezt az Amazon még gyorsan megfejelte egy ingyenes három éves Amazon Prime tagsággal a vásárlók részére. 

Tehát a helyzet fokozódik és most már tényleg fel kell kötni az Apple-nek a gatyáját, hogy meg tudja tartani piaci pozícióját és ne csapjanak össze a konkurens hullámok a feje felett.


Kommentek megjelenítése