Az Apple újra elfogad bitcoint egyes alkalmazásokért

Tech Hírek   |   2014.06.17 - 06:44   |   Írta: Pausch Rita   |   396

Tisztázódott végre a bitcoin helyzete az Apple Store-ban. A WWDC környékén új átdolgozott Vásárlói Szabályzat látta meg a napvilágot az App Store-ra vonatkozóan, amiben többek között először rögzítettek hivatalosan virtuális valutára vonatkozó szabályokat is.

Bitcoin

Az új szabályok értelmében, megkönnyítendő a virtuális valutákban történő teljesítést, bizonyos alkalmazásokért elfogadható, azzal a kitétellel, hogy az adott app működési területének szabályozásával összhangban kell állnia ennek.

Vagyis az Apple mégsem utálja annyira a bitcoint, mint azt korábban többen gondolhatták.

Az egyik első fecske a CoinPocket elnevezésű app, ami lehetővé teszi bitcoin küldését és fogadását, csak úgy, mint privát kulcsok egy helyre gyűjtését és titkosításukat. Nagyon hasonlít ahhoz a két korábbi bitcoin tárcához, a Blockchain-hez és a Coinbase-hez, amiknek kitette az Apple a szűrét. A CoinPocket korábban megkerülte az Appleév eleji bitcoin botrányát azzal, hogy mobil böngészők HTML5 alkalmazásaként tette magát elérhetővé. Most már viszont hivatalosan is hozzáférhet iOS eszközök kamerájához QR kód olvasásra.  

Egyéb bitcoin alkalmazások egyike az eGifter, ami a vásárlóknak lehetővé teszi, hogy ajándékkártyákat vásároljanak virtuális valután. A másik a Betcoin, ahol bitcoinért lehet fogadni.

Az Apple megváltoztatta tehát az álláspontját a bitcoinnal kapcsolatban az új Vásárlói Szabályzatában. Valószínűleg felfigyelhettek arra, hogy az alkalmazások előmozdíthatják a virtuális valuta tranzakciókat törvényes keretek között is. Az pedig, hogy immár az Apple is elfogadja a bitcoin tárcákat, akár a fejlesztőket is versenyre késztetheti az iOS alkalmazások készítése terén, hiszen ezek a típusú app-ok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, különösen a gazdagabb területeken.


Kommentek megjelenítése