A Google megoldása a grafikus felületek összefogására: Quantum Paper

Tech Hírek   |   2014.06.16 - 11:20   |   Írta: H.A   |   595

nexusae0 image thumb14

Hamarosan itt a Google I/O, és a WWDC-vel ellentétben itt már sokkal több dolog került napvilágra, például a Gmail és Android főképernyő új felületével kapcsolatban. A legtöbb átdolgozott grafikai megoldáson látni hogy tovább haladtak az iOS 7 által előrevetített még inkább “flat” irányba, és ami határozottan jót tett, hogy végre világosodott az összhatás.

Erre is példa a Quantum Paper, az legfrissebb kiszivárgott eleme az I/O-nak. Gyakorlatilag egy design frameworkről van szó, amivel az új felületi elemeket tervezi a Google egységesíteni, nem csak Androidon, hanem a Chrome és iOS alkalmazásaiban is.

Screenshot 2014-06-16 - 13.10.23

A hírek szerint a következő Android verzió már ennek a szabályrendszerével lesz megalkotva, és onnantól kezdve kell az alkalmazásokat ehhez igazítani. Persze ez nem annyira radikális lépés, az általános programoknál az iOS-en is be kell tartani az Apple grafikai szabványait és itt is csak a platform egységesítése a cél, szóval jót fog tenni a Google-nek. Már az új rendszer előtt át lesznek alakítva a saját alkalmazásaik ennek a frameworknek a használatával, épp ezért a kiszivárgott naptár programról már lehet látni hogy nagyjából hogy fog kinézni a dolog, és az I/O-n biztosan hallunk még róla többet.

nexusae0 Time thumb


Kommentek megjelenítése