8 dolog amit nem mutattak meg hétfőn az iOS 8-ból

Tech Hírek   |   2014.06.04 - 04:22   |   Írta: Zoltan C   |   661

Képernyőfotó 2014-06-04 - 6.20.28

Wifi Calling

A Facetime már régóta tud Wifin keresztül működni, viszont most már hagyományos hívások is intézhetőek Wifin keresztül - köszönhetően néhány új megállapodásnak olyan cégekkel, mint például a T-Mobile. Természetesen ez olyasmi, amiről mi hazai felhasználók még egy ideig álmodni sem merhetünk.

Hívás várakoztatás Facetimeban

Bizony, ha elsőre belegondolunk, elég furán hat, hogy ez csak most jutott eszükbe a fejlesztőknek - és nem már a kezdet kezdetén. Mindenesetre inkább örüljünk, legfőképpen azok akik a Facetimeot a mindennapi kapcsolattartásban használják.

Mennyire zabálja az akksit egy-egy appunk?

Kevés olyan dolgot tudnánk mondani, amit az Android tud, de az iOS nem. Na az appok energiafogyasztásának nyomonkövetése mondjuk pont ilyen - de már csak volt! Most már az elfoglalt tárkapacitás mellett, az appok energiagazdálkodásába is belekukkanthatunk végre.

Értesítések az utazási időről

Most már pontosan - de legalábbis megközelítőleg - informálva leszünk arról, hogy mennyi időnkbe fog kerülni eljutni egy megbeszélésre vagy egy adott helyre. Még nem teljesen tiszta hogyan és hová fogják ezt integrálni, leginkább a Siriről és a Notification Centerről esett szó. Mindenesetre, ez hasznos lesz majd az ingázóknak.

Tips App

Egy szépen, sorjában, minden iOS funkción végigvezető hivatalos "tippek&trükkök" app már jó ideje érett, már csak azért is, mert külsős fejlesztők ilyen típusú appjai szépen mentek az App Storeban. Egy Sirivel való összekapcsolás pedig csillagos ötöst érne - meglátjuk.

Külön kezelhető fókusz és exponálás a kamera applikációban

Rutinos "ájfonos" fotósok mindig is külön appokat töltöttek le, hogy e kettőt külön kezeljék, most viszont úgy tűnik, erre már nem lesz szükségük az iOS 8-ban. 

DuckDuckGo keresőmotor

A Safariban a Googlet mostantól akár már a feltörekvő kis startup keresőjére, a DuckDuckGo-ra is cserélhetjük. Az anti-Google startup legnagyobb erénye, hogy nem gyűjt adatokat a felhasználóról reklámozási célból.

Braille billentyűzet

Ez remek és nemes gesztus vak és gyengénlátó embertársaink felé, viszont az még kevésbé tiszta, hogyan is fog pontosan működni mindez. Az Applenél egy úgynevezett "direkt hat pontos bevitel"-ről beszélnek - bármit is jelentsen ez. Szeptemberben viszont már a nagyközönség mondhat felette ítéletet.


Kommentek megjelenítése