iOS 8 - egy lépéssel szabadabban

Tech Hírek   |   2014.06.03 - 20:07   |   Írta: Máté Gergő   |   665

Teljesen megszokott, hogy az Apple a saját rendezvényein erősen hangsúlyozza, hogy az iOS mennyivel jobb rendszer, mint az Android. Ezért nem volt meglepő, amikor Tim Cook grafikonokat és összehasonlítási diákat kezdett mutatni, melyek az iOS felhasználóinak elégedettségéről számoltak be. Szerinte a nyíltabb forrású rendszer és a kijelző mérete nem annyira mérvadó, mint a stabilitás.

ios8

„Több, mint 130 millió új ügyfelünk az előző 12 hónapban vásárolta meg első iOS készülékét. Sokan közülük Android-ról váltottak. Ők többnyire Android-os mobiltelefont vásároltak és megbánták. Jobb életre és tapasztalatokra vágytak, és úgy gondolták kipróbálják az iPhone-t és az iOS-t” – mondta Tim Cook az iOS 8 bemutatása előtt.

Az nyilvánvalóan nagyobb részesedést szeretne a piacból, ezért elhatározták, hogy a következő rendszerbe mindent beletesznek, ami miatt az emberek a konkurenciát, az Android-ot választották.

A harmadik féltől származó programok és billentyűzetek használata, widgetek a notification center-ben, interaktív értesítések és sok egyéb is bekerült a repertoárba.

Ennek ellenére az Apple nem volt hajlandó kompromisszumot kötni a biztonságot illetően: a third-party billentyűzetek használatához a felhasználónak meg kell adni a jogosultságot az adott programnak. A third-party programok esetében pedig a háttérben futó szolgáltatásoknak csak korlátozott hozzáférésük lehet a felhasználói adatokhoz.

Forrás: bgr.in


Kommentek megjelenítése