Vegyes hírek az Apple háza tájáról

Tech Hírek   |   2014.05.30 - 07:48   |   Írta: Pausch Rita   |   497

-          Júniusban Japánban, Omosetandoban, Apple Store nyílik. Az üzlet különlegessége, hogy az épület egyik oldalán úgynevezett „zöld falat” alakítanak ki, ami több szempontból is környezetbaráttá teszi az épületet. Egyrészt energiatakarékos, mert az üzlet elhelyezkedése folytán a nyári rendkívüli forróságot természetes módon enyhíti, másrészt pedig visszacsempészi egyúttal a zöld felületeket is a városba, amik segítenek a széndioxidot megkötni. Az üzlet kialakítása is része a tervnek, miszerint az Apple célul tűzte ki a karbonlábnyomának csökkentését és, ha beválik, akkor elképzelhető, hogy több üzletük kialakítása során is alkalmazzák majd. 

hirek Omotesando

-          Az Apple hivatalos közleményben tagadta, hogy a napokban történt Ausztráliában kezdődő, majd a világ más pontjairól is jelentett  iPhone kereső (Find My iPhone) szolgáltatáson keresztül zajlott iEszköz hacker támadások, az iCloud-ot is érintették vagy kompromitálták volna.
„Az Apple nagyon komolyan veszi a biztonságot. Az iCloud-ot nem veszélyeztette az incidens. Az érintett ügyfeleknek meg kell változtatniuk az Apple azonosítójukat, amilyen gyorsan csak lehetséges és kerülni kell az azonos felhasználónevet és jelszót a több szolgáltatás igénybevételekor. Bármely felhasználónak, akinek további segítségre van szüksége, kérjük lépjen kapcsolatba az AppleCare-rel vagy látogasson el a helyi Apple Store-ba.”
Továbbra is talány tehát, hogy „Oleg Pliss” miként zárta ki a készülékekről az Apple ügyfeleket.

hirek hacker

 -          Tudósok rájöttek, hogy a lítium-ionos akkumulátorok egy idő után miért veszítik el a képességüket, hogy felvegyék a töltést. A mikroszkópikus méretű erózió megfejtése egyúttal utat nyithat a megoldáshoz is, amivel sokkal hosszabb életű akkukat lehetne gyártani. 

hirek iPhone-4S-Battery

-          A Samsonite 85 millió dollárért felvásárolta a Speck-et. A Speck hordozható eszközökhöz gyárt védő borításokat, főleg mint az iPhone, az iPad a MacBook és jó néhány Androidos készülék.

hirek speck

 -          A Wall Street elemzői szkeptikusan fogadták a Beats felvásárlását. Több tőzsdei szakember is nyilatkozott arról, hogy szerintük a cég megvásárlása nem különösebben hoz majd hasznot az Apple-nek. Az elemzők közül többen is hangot adtak annak is, hogy a Beats nem ért annyit, amennyiért  az Apple megvásárolta és az egyik neves cég partnere még tett egy olyan megjegyzést is, hogy „még Hollywoodban sem ütnek nyélbe üzleteket szimpátia és barátság alapon”.

hirek wall street


Kommentek megjelenítése