21. századi ajtók a Kevo segítségével

Tech Hírek   |   2014.05.22 - 10:37   |   Írta: H.A   |   688

no-keys

Nemrég írtunk a Keycard nevű programról, aminek segítségével automatikusan zárja le és oldja fel magát a MacBookunk. Tulajdonképpen nem meglepő ha ugyanilyen szolgáltatást a lakásunkkal is el tudunk képzelni. Már régóta létezik olyan technológia az autókban amivel automatikusan nyit ha közeledünk felé a kulcsokkal, és ha nézzük a Keycard példáját, ezt a telefonba is gond nélkül át lehet ültetni.

Erre a Kwikset is rájött, és ők már régóta benne vannak az elektronikus zár bizniszben, szóval gyorsan össze is rakták a Kevo (keys evolved) névre keresztelt okos zárukat, ami bluetoothon keresztül érzékeli ha közel a telefonunk, és nyitja magát.

Természetesen ha lemerül a készülékünk, akkor kulccsal is bejuthatunk, ezeket a megoldásokat kényelmi szempontból találták ki. Például azokra az estekre amikor a táskánk alján keressünk a kulcsokat a bevásárlás után. 

Az alap csomagban két normál kulcs és egy olyan kulcstartó is található ami a telefon helyett is használható vezeték nélküli ajtónyitásra. Ennek ára posta nélkül is 48 ezer forint körül mozog, még úgy is hogy éppen több mint fél áron rendelhető az amazonról.

További infó: kwikset.com


Kommentek megjelenítése