Frissültek az iWork programok iCloud változatai

Tech Hírek   |   2014.05.21 - 12:45   |   Írta: H.A   |   832

screen-shot-2014-05-20-at-12-23-04-pm1

A mai naptól elérhetőek az iCloud termékcsalád új változatai a iCloud.com oldalán, és habár még mindig béta címkével vannak ellátva, jó pár hasznos újítást kaptak.

Az új kollaborációs megoldásnak köszönhetően mostantól akár 100 ember is dolgozhat szimultán egy fájlon (a korábbi 50 helyett), mindhárom programban, ezzel a Google dokumentumszerkesztőjével szeretnék felvenni a versenyt.

Különösen a fájlok szinkronizációjához kapcsolódva, mostantól akár 1GB méretben is tárolhatunk dokumentumokat, és a bennük használt képek mérete egyenként 10MB lehet. Korábban ez a szám 200 és 5 MB volt, szóval jóval nagyobb méretekben gondolkodhatunk.

Másik nagy hiányosságot pótoltak a diagram szerkesztő bevezetésével. Ez ugyan már volt az asztali és mobil változatokon, de ezentúl az iCloud.com-on is rendesen szerkeszthetünk 2D-s diagrammokat.

Néhány apróság az egyéni változtatásokról: a Pages ezentúl ePub kiterjesztésben is exportálhat, javult a táblázatok és objektumok kezelése. A Numbers a CSV fájlokkal gazdagodott és a Keynote-ban végre ki-be kapcsolható az oldalak számozásának mutatása.

A fájlok méretének növelése talán az előszele lehet annak hogy idei WWDC-n végre növel az ingyenes iCloud tárhelyen az Apple.

screen-shot-2014-05-20-at-12-13-45-pm


Kommentek megjelenítése