Nyolc dolog amit tudni vélünk az iPhone 6-ról! [Videó]

Tech Hírek   |   2014.05.16 - 16:20   |   Írta: Zoltan C   |   1720

Az Apple azok közé a tech cégek közé tartozik, amelyek hét lakat alatt őrzik titkaikat. Ennek ellenére, évről-évre egyre több mindent lehet tudni az aktuálisan legújabb almáról. Tehát már jó hetekkel azelőtt, hogy Tim Cook teátrálisan előhúzna zsebéből a legújabb kütyüt, a fanok már régen tudják mire számítsanak. Na persze sosem szabad minden hírmorzsát készpénznek venni, de most megpróbáltuk összeszedni a nyolc legvalószínűbb "iPhone 6" jellemzőt.

51

Először is, valószínűleg több méretben érkezik az Apple legsikeresebb terméke ezúttal. A péklapát méretű telefonok iránti kereslet egyértelműen megnőtt, az Apple pedig - ha nehezen is - de kénytelen lesz beállni a sorba, ha éllovas akar maradni. A pontos méretekben nem igazán van konszenzus, a legelfogadottabb pletyka egy 4.7 és 5.5 inches iPhone érkezését valószínűsíti. Nem régiben szivárogtak ki fotók tokokról, amelyek a legutóbbi iPod touch vagy az iPad Air küllemére emlékeztetnek. Amit szintén majdnem biztosra vehetünk, hogy tovább fogják vékonyítani az iPhonet. A kiszivárgott képek tanúsága szerint pedig a megszokott szögletesség helyett visszatér a lekerekített forma.

gold-9to5

Az Apple által megkaparintott új zafírgyártási procedúra pedig azt is jelentheti, hogy az iPhone 6 már az új eljárással készült kijelzővel, lencsével és home gombbal érkezik.

Még drágább lehet. Egyesek elemzők szerint http://www.streetinsider.com/ az Apple szeretné az alapcsomaggal árult iPhone árát 299 dollárra felvinni az amerikai szolgáltatóknál.

Az egyik korábban jöhet. Egyre közelebb a WWDC, az új iPhoneok bejelentése is ekkora esik hagyományosan. Nem valószínű, hogy ettől a hagyománytól eltérjenek, ugyanakkor viszont megbízható források tudni vélik, hogy gyártási problémák léptek fel a nagyobb kijelzőjű iPhone háza táján. Éppen ezért lehet logikus lépés, ha idén ősszel a kisebbik új iPhone kerül csak a boltokba, a nagyobbikra pedig egészen 2015 elejéig várnunk kell.

Feltehetően iPhone 6 lesz a neve. Ez a legkevésbé vitatott pont, ennek ellenére nem lehet száz százalékosan azt sem kizárni, hogy az Apple csinál egy iPadnél már alkalmazott trükköt és meg kell barátkoznunk az iPhone Air kifejezéssel.

Még jobb kamera. Sokakat az iPhone kamerája győz meg arról, hogy almára váltsanak, ennek megfelelően hatalmas erőket mozgósítanak Cupertinoban, hogy egyre jobb és jobb képeket lőhessünk. Ari Partinen, a Lumiák kamerájáért felelős volt Nokia mérnök leigazolása is jól illik ebbe a vonalba. Továbbá, nem régiben benyújtott az Apple egy szabadalmat, melynek lényege egy új képstabilizációs technológia, kifejezetten okostelefonokra. Állítólag ugyanennek köszönhetően, a jelenleg 8 megapixeles szenzor teljesítménye is nőne.

TouchID még több dologra. Korábban írtunk már mi is arról, mi minden mutat a felé, hogy egy PayPalhoz és Google Wallethez hasonló online pénztárca szolgáltatást indítana az Apple. Ha mindezt integrálnák a TouchID-be, ez lehetne az igazi nagy dobás. Jelenleg is több mint 800 millió iTunes account van az Apple birtokában, többségük bankszámla adatokkal. Kezdjünk hozzászokni az "Pay with iTunes!" feliratokhoz?

iOS8. Az új iOS bemutatását a WWDC-n mértékadó források is szintre biztosra veszik. Tovább finomodhat az iOS 7 által elhozott formabontó dizájn, jöhet a régóta rebesgetett Healthbook, ezzel együtt pedig természetesen sok új szenzor is. Siri tovább okosodhat, a Shazam hathatós segítségével zenét is felismerhet majd nekünk. Az Apple Maps pedig végre magában foglalhatja a közösségi közlekedési információkat.

ios8screen

Összeköttetés egy szintén sokat rebesgetett almás okosórával. Ha Healthbook, akkor iWatchnak is lennie kell. A zökkenőmentes iPhone szinkronizáció pedig alapfeltétele az - egyre inkább egyfajta iPhone tartozéknak tartott - iWatchnak és egészségügyi appjainak.

healthbook-book

 

Forrás: TheVerge.com


Kommentek megjelenítése