Műanyag iPad Mini Andoriddal

Tech Hírek   |   2014.05.16 - 14:45   |   Írta: Pausch Rita   |   707

Kínában, a replikák fellegvárában, óriási népszerűségnek örvendenek a Xiaomi gyártó készülékei. Az ottani piacon mind az Apple-nek, mind a Samsungnak komoly ellenfelet jelent a cég. Most pedig piacra dobta az első táblagépét is Mi Pad néven.

 mipad1

Na, akkor itt most elgondolkodik az ember, hogy ezt a „pad” szócskát már valahol hallhattuk. Sőt, ha vetünk egy pillantást a készülékre, amit így neveztek el, akkor megint erős „déjà vu” érzésünk támad. Ha pedig a műszaki adatokra is vetünk néhány pillantást, akár komoly szemöldökráncolásba is kezdhetünk. Itt pedig még mindig csak a külcsínnél tartunk és be sem kapcsoltunk!

mipad2Azok leírása szerint, akiknek már volt lehetősége a masinát kézbe véve is megszemlélni, a futó Android 4.4-es felület, a „MIUM”, csak tovább erősíti a zavarba ejtő külső által kialakult benyomást, ugyanis a felület is erősen hajaz az iOS 7-re.

Így képek és videók alapján a készülék rám olyan benyomást tett, mintha az iPad Mini és az iPhone 5C örökbefogadott volna Kínából egy gyermeket. Persze gondolom a nagyszülő, Apple, kézzel-lábbal tiltakozna egy ilyen család létrejötte ellen...

A kis Mi Pad-et tegnap mutatták be a nagyközönségnek. Technikai adatait tekintve 7,9 hüvelykes képátlóval rendelkezik, 16 és 64 GB-os kapacitással elérhető és persze bővíthető is 128 GB-ig. Belül egy Nvidia K1 processzor fut benne 2,2 gigaherzen. A képernyő felbontása 2048x1536 képpont, ami teljesen azonos az iPad Minivel, míg a Mi Pad méretei éppen csak egy kicsivel nagyobbak 202,1 x 135,4 x 8,5 mm. Jelenleg a wi-fis modell került piacra, a 3/4G-s változatról azonban még nem esett szó. Mi Pad jelenleg hat színben érhető el.

Mindezen adatok ismeretében a készülék (16 GB-os) induló ára 1499 yuan, ami jelenleg hozzávetőleg 55 000 Forintnak felel meg, ami viszont jelentősen olcsóbb, mint az iPad Mini. Persze tudom, akkor sem iPad Mini, de azért ez most elég közel áll hozzá.

A 2010-es alapítású Xiaomi egyelőre csak Kínában van ugyan jelen, de egyfelől egyre több szó esik főként ázsiai és dél-amerikai terjeszkedésről, másfelől pedig a vásárlóknak eddig sem jelentett különösebb akadályt a készülékek beszerzésében a távolság.

mipad4

Nekem egyébként tetszik a kis masina így első ránézésre, abban azonban közel sem vagyok biztos, hogy odaadnám érte a Minimet.

http://youtu.be/lVp34KQbAqk


Kommentek megjelenítése