A Bloomberg szerint nagyon is sok a közös az Appleben és a Beatsben.

Tech Hírek   |   2014.05.14 - 13:45   |   Írta: Zoltan C   |   815

A Bloomberg legújabb elemzése rámutat, hogy ugyan elsőre két nagyon különböző kultúrájú cégnek tűnhet az Apple és a Beats, partnerségük mégsem lesz annyira furcsa, mint azt elsőre gondolhatnánk.

beats

"Egyáltalán nem különös ez a kapcsolat" - Peter Csathy, a Manatt Digital Media Ventures vezérigazgatója szerint."Steve Jobs valóban kézben tartotta a cég zeneiparral való kapcsolatát. Az Apple és a Beats vezetői jól ismerik egymást, kellemes légkör alakult ki"...

Nagy valószínűséggel Steve Jobs az elsők között volt, akikhez Jimmy Iovine az első pár Beats fejhallgató megjelenésekor visszajelzésért fordult, még egy fotót is őriz iPadjén a fejhallgatót viselő Jobsról. Jobs is kapott hasonlóan jelentős megerősítést Iovine-tól az iTunes 2002-es piacra dobása előtt.

Adam Satariano a Bloombergtől belsős forrást idézve rávilágít, miszerint az Apple is érdekelt mind a Beats Music, mind a fejhallgatógyártásban: 

"Az Apple érdekelt lett a Beatssel való megállapodásban, miután a vezetőket lenyűgözte a Beats Music, az idei év elején bemutatott online zeneletöltési szolgáltatás, mely gyorsan csinált egyszerű felhasználókból elégedett előfizetőket - nyilatkozta egy belsős személy, aki külön kérte a névtelenséget, a tárgyalások privát jellege miatt."

A Beats emellett jól ismert high-end fejhallgatóiról, mely nyereséges vállalkozás. "Az Apple közös munkát tervez a céggel a későbbi változatok minőségbeli és design fejlesztése érdekében" - erősíti meg a névtelen forrás.

Még anno 2002-ben Iovine nyilatkozta, míg az iTunes kifejezetten jó a letöltésben, gyenge volt a stream szolgáltatásban. 

"Napjainkban az előfizetéses zeneletöltési szolgáltatások már nem megfelelőek" - mondta Iovine a Bloomberg Businesweeknek 2012-ben. "Kulurális okok miatt nem megfelelő a fizetős zeneletöltés rendszere. Új kulturális alapokat kell teremteni hozzá. Amit az Apple teremtett a letöltés világában az nagyon nagyon jó, de az előfizetés rendszerében van egy hatalmas lyuk."

Az Applenek még hivatalosan is meg kell erősítenie a Beats megszerzését, de széles körben erre a hétre várják a bejelentést. Dr. Dre és Jimmy Iovine várhatóan az Apple vezetői lesznek a megállapodás részeként.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése