Hallasd a hangod! – Adobe Voice

Tech Hírek   |   2014.05.08 - 07:07   |   Írta: Pausch Rita   |   1034

Kepernyofoto 2014-05-08 - 9.10.59

Szuper iPad alkalmazást dobott a piacra az Adobe. Az Adobe Voice lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy elmesélhessenek egy történetet fotók, ikonok, zene, animált témák és a saját hangjuk segítségével akár percek alatt. Ha egy nagyon kézenfekvő hasonlatot kellene hozni, a Powerpoint lenne, mert a Voice is egyfajta bemutató, de azért más koncepció.

Kepernyofoto 2014-05-08 - 9.06.40
 
Olyanoknak találták ki, akiknek nincs igazán filmkészítői vagy egyéb komolyabb grafikai tudása és tapasztalata, mégis könnyen, jól érthetően és gyorsan szeretnének valami egészen színvonalas bemutatót alkotni. Bárkinek testhezálló lehet egy diáktól egy kis üzleti vállalkozás tulajdonosáig.
Az alkalmazás egyelőre ingyenesen érhető el és szinte pillanatok alatt lehet vele különféle projekt videókat készíteni. Persze a végeredmény inkább egy animált slideshow, képsor, mint igazi videó, de a végeredmény az ügyesség és a rászánt idő arányában tényleg egészen profi kinézetű. Hogy mennyire az, azt a letöltés utána az „Explore” címke alá feltöltött kész művekből könnyedén leszűrhetjük.
 
Egy új történet készítésekor első lépésben címet is adhatunk, ha viszont nem akarunk, akkor ezt kihagyva különféle lehetőségek közül választhatunk, hogy milyen jellegű munkát készítenénk. Kilenc lehetőség közül választhatunk meghívótól kezdve, egy ötlet népszerűsítésén keresztül iskolai projekt munkán át. Rajtunk áll, hogy ahhoz, amit épp készítenénk, melyik a nyerő számunkra. Ezt követően mi magunk rendezhetünk és alakíthatunk mindent a diák számától a hangulatok szerint kategorizált zenéig, sőt még lehetőségünk van saját hangunkon is hozzáadni megjegyzéseinket a diákhoz. Minden mozdulat teljesen egyértelmű és egyszerű. Ezzel az alkalmazással még a munka is szórakoztató gyerekjáték.
 
Persze vannak kötöttségek is, de az alatt a maximum negyed óra alatt, amíg felfedeztem az alkalmazás nagy részét, ennek nem éreztem hiányát. Arra, amire kitalálták az alkalmazás szerintem tökéletes.  
 
Amikor kész vagyunk, választhatunk a megosztás tekintetében is több lehetőség közül, kezdve a közösségi oldalaktól az e-mailben való továbbításig.

A rendszerkövetelmény iOS 7 és iPad 2 vagy későbbi készüléket igényel.

Az app elérhető az App Store-ban, ingyenesen.




Kommentek megjelenítése