Az Apple táblagépeit kedvelik a legtöbben

Tech Hírek   |   2014.05.08 - 20:07   |   Írta: Máté Gergő   |   1031

Az almás cég ismét elnyerte a legjobb helyezést a J.D. Power amerikai közönségtanulmányán. Öt csillagot és 830 pontot zsebelt be az ezres skálán, míg a konkurens Samsung 822 ponttal a második helyre került.

jd power tablets 2014 1

A tanulmány szerint 2.513 tablet tulajdonos öt kategóriából négyben az Apple termékeit preferálta: a teljesítmény, könnyű használat, szolgáltatások valamint a stílus és dizájn kategóriát sorra a cupertinói cég táblagépei nyerték. Egyedül az árazás kategóriában főzték le az Apple-t, ami nem meglepő, hiszen a legolcsóbb készülék is 299 dollárba kerül. Ezzel szemben a Samsung átlagos eredményt ért el minden téren.

Végezetül a teljes elégedettségi mutatókat nézve sajnos elmondhatjuk, hogy a vásárlók kevésbé értékelik a táblagépeket: 2014-ben 835-re csökkent az összpontozás. A legrosszabbra magát a könnyű használhatóságot értékelik. A felhasználók egyöntetű véleménye szerint a táblagépek beállítása tovább tart és a használatuk is nehezebb.

Vásárláskor főként az árra koncentrálnak a legtöbben, ezután a szolgáltatások sokszínűsége és a márka „nagysága” a döntő.

Forrás: mactrast.com


Kommentek megjelenítése