2020-ra nem lesz a top 3-ban az Apple - legalábbis Fred Wilson szerint

Tech Hírek   |   2014.05.07 - 08:56   |   Írta: Zoltan C   |   1026

Fred Wilson a Union Square Venturesnek, világ egyik legsikeresebb kockázati tőkealap-kezelőjének alapítója és vezetője üzeni New Yorkból: 2020-ra a világ top 3 tech cége a Google, a Facebook és egy eddig ismeretlen, nevető harmadik lesz.

Képernyőfotó 2014-05-07 - 10.54.03

Wilson mindezt arra alapozza, hogy az Apple túlzottan a hardverre támaszkodik, szerinte sokkal jobban oda kéne figyelniük a megfoghatatlanra, az adatra és a felhő alapú szolgáltatásokra. Szavai azért túlzottan nem rengették meg a befektetői bizalmat, egy százaléknál valamivel kevesebbel, egészen pontosan 2,08 dollárral kerül most többe egy almás részvény - ez 594,66 dollárt jelent. Mindenesetre még ha nevetségesnek tűnik is elsőre amit a rutinos kockázati tőkebefektető mond, ne feledjük, hogy Wilson többször nagyon jó érzékkel belenyúlt a tech/dotcom lufiba. Ő már nagyon korán fantáziát látott olyan akkor még csak cégecskékben, mint a Twitter, Foursquare vagy a Kickstarter, és lapátolta beléjük a pénzt.

Ha már Twitter, érdekes módon a Twittert nem várja az élbolyba, az első tízet tartja reálisnak. Végül hozzátette, hogy nem csak az Apple nem fordít elég figyelmet az adatra - a felhasználók többsége sem. Elsőre ködösítésnek tűnhetnek Wilson szavai, de itt nem gondol másra első sorban, mint az adatvédelem kérdéskörére. Hangsúlyozta, hogy a cégeknek kötelezően, érthető és világos módon a felhasználók tudtára kell adniuk, mely adatokat és mi célból gyűjtenek. Továbbá kívánatos volna, hogy egy átlag felhasználó is bármikor, büntetlenül felmondhasson egy szerződést, otthagyhasson egy szolgáltatást, ha nem érzi személyes adatait biztonságban.

Forrás: cnet


Kommentek megjelenítése