Jönnek a zombik, jön az Alma, futás!

Tech Hírek   |   2014.05.01 - 09:14   |   Írta: Pausch Rita   |   688

Egyre népszerűbb sportnak számít a futás Magyarországon is. Futóversenyek tömkelegére lehet nevezni a teljes szezonban, eltérő távokon. Futó kedvű és egyelőre még kevésbé futni vágyó almás olvasóinknak is írom, hogy igazi kihívás lehet benevezni egy futóversenyre, különösen, ha még sohasem tették korábban. Idén is lesz almás futóverseny is (részletek később!), tehát érdemes lehet elkezdeni edzeni az egyre szebb időben és olyanoknak is kimozdulni, akik szívesebben erősítették eddig belülről a négy falat.

zombie1 

Aki mostanában nekiáll és elkezd edzeni, az őszi versenyidőszakra még 10 kilométeres távra is simán felkészülhet nulláról. Éppen ezért szeretném motiválni a kedves olvasókat a „Női szemmel” rovatban is, hogy kimozduljanak és sportoljanak, néhány almás (és nem kizárólag almás) fitnesz ötlettel és természetesen nem csak nőknek!

Rögtön első helyre kerül egy olyan alkalmazás ismertetése, ami kedvet csinál a futáshoz. Nem csak nőknek! Vannak, akik régi lábhajtásos motorosok a futópályán, mert szeretnek futni. Ezzel viszont közel sincs mindenki így. Sok embertől hallani viszont, hogy utálnak futni és csak akkor lehetnének erre rávehetőek, ha kergetnék őket… Most már nekik sincs kifogás!

A valósághű zombi apokalipszis filmek és sorozatok korában szerintem bárki, aki tényleg szembetalálná magát az utcán egy ilyen szereplővel, edzettségtől, alkattól és tehetségtől függetlenül is felhúzná a nyúlcipőt. Pontosan ez az, amire a „Zombies, run!” alkalmazás fejlesztői építik az app-ot. Végre nem hétköznapinak mondható célok motiválják a futókat edzés közben, hanem egy a nyakukban lihegő zombi horda.

zombie2zombie3

Persze szükség van a jó futócipőn, az angol nyelvtudáson és a fülhallgatón túl némi képzelőerőre is az edzések során, de remélhetőleg ebből senkinek sincs hiány. A játék pedig még az edzésen túl is folytatódhat akár teljes felhasználói élményt nyújtva a korábbi kanapéhősöknek is.

Az alkalmazás egyébként nem új, 2012-ben dobta piacra a Six To Start az egyébként Kickstarter-en nekiinduló projektet. Ide tartozik, hogy már akkor olyan népszerűségnek örvendett a termék, hogy majdnem az ötszörösét hozta a kitűzött célnak. Idén viszont teljesen megújult a fitnesz-játék és a korábbi verziókhoz képes sok újdonságot is tartogat számtalan új küldetéssel.  

A fizetős alkalmazás letölthető az iTunes és a Play áruházból is!


Kommentek megjelenítése