Ezeken a neveken jöhet az új OS X verzió

Tech Hírek   |   2014.04.26 - 23:20   |   Írta: H.A   |   648

mavericks round icon-250x254

A francia Consonmac iWatch utáni trademark kutatásaiból az óráról nem sokat tudunk meg, de sok más érdekes információ kiderült, az OS X frissítések elnevezésével kapcsolatban.

Azt már a Mavericks megjelenésével megtudhattuk hogy a kaliforniai tájak nevei alapján folytatódik ezután az elnevezés, viszont ez elég tág tartomány, szóval folyamatosan kerülnek ki tippek hogy mik jöhetnek szóba.

A Consonmac szerint az Apple néhány alvállalatot bízott meg a nevek levédésével, a Yosemite Research LLC-t és a Coast Research LLC-t. Ezek a cégek több névre nyújtottak be védjegyet, számítógépes szoftver kategóriában Kaliforniával kapcsolatos nevekre.

Ezek között felbukkan a Yosemite, Redwood, Mammoth, California, Big Sur és a Pacific elnevezés.

A MacRumors több másik ilyen cégre is rábukkant, jelentősen több nevet foglaltak le mint ami első körben szükséges:

- Diablo, Miramar, Rincon, és El Cap (Landmark Associates LLC) 

- Redtail, Condor, és Grizzly (Cassowary Devices LLC) 

- Farallon, Tiburon, és Monterey (Asilomar Enterprises LLC) 

- Skyline, Shasta, és Sierra (Antalos Apps LLC)

Már nem az első alkalom hogy egy külső vállalat felhasználásával védet le dolgokat az Apple, ahogy ez történt a CarPlay esetében is például. Ezeket a cégeket a Corporate Trust Center címére jegyezték be, és habár ezt nem csak az Apple használja, az utóbbi időben azért több cég is visszavezethető volt tőlük.

A korábbi nagymacska nevek nagyjára már 2003-ban nagy mennyiségű védjegyet dobott ki az Apple, viszont ezek közül is volt olyan amit végül nem használtak fel, mint például a híúz.

A következő OS X változat már felbukkant szerver logokban, szokás szerint folyik rajta a munka, és a június másodikai WWDC során biztosan kerülnek ki infók. Várhatóan még minimalistább designt kap, habár nem olyan drasztikusan mint az iOS esetében. 

 


Kommentek megjelenítése