Szenzáció: Az Apple megtalálta Nessie-t!

Tech Hírek   |   2014.04.25 - 08:37   |   Írta: Pausch Rita   |   647

A téma időről időre újra előkerül. Hiába kutatások, hiába minden, bebizonyítani mégsem sikerül sem azt, hogy létezik-e a Skócia egyik legnagyobb tavában élő teremtmény, vagy sem.

Locnes

Mivel a tó helyenként 230 méter mély is lehet, 40 km hosszú és 2,4 km széles, így nem csoda, hogy még egy nagyobbacska élőlény – akár megmaradt dinoszauruszról, akár csak egy ismeretlen állatfajról van szó - könnyedén korzózhat benne anélkül, hogy bárki is fülön csípné. A Loch Ness-i szörny (Nessie) legendája pedig olyan régi, hogy azon se lehetne csodálkozni, ha igaz lenne, azon se, ha csak egy mendemonda.

Most viszont az Apple térképen látható valami elég méretes, fura formájú dologról készült felvétel, amint a skót tóban repeszt. Természetesen a megfigyeléssel együtt előkerültek a korábbi kétkedések, amik rögtön hangsúlyozták az Apple Maps korábbi tévedéseit. Az alkalmazás az iOS 6-os verziójával került ki és bizony előfordult, hogy olyan dolgokat is „látni vélt”, amik vagy nincsenek ott, vagy ott vannak ugyan, de másként. Sőt, egy egész tumblr oldalt dedikáltak neki, ahova a móka vagy bosszankodás kedvéért fel lehetett tölteni az app melléfogásait.

Locnes2

Azért annak mégis csekély a valószínűsége, hogy ha kezdetben voltak is hibák, amik kijavítására az Apple bizonyosan nagy erőfeszítéseket tett, pont a Loch Ness-i tóban „lát” hibásan egy nagy fura formájú foltot a műhold. 

A kriptozoológusok természetesen azonnal az Apple Map újabb melléfogásáról beszélnek. A Loch Ness-i Szörny Hivatalos Rajongói Klubja viszont azonnal Nessie-t véli felismerni a híres skót tóban. Szerintük teljesen jól kivehető két nagy uszony és, hogy maga a valami legalább harminc méter hosszú.

Egyéb kételkedők szerint ez valójában csak egy motorcsónak hullámverése, amit a képen látni. Még a Hivatalos Rajongói Klub elnöke, Gary Campbell, is kelletlenül elismerte, hogy akár az is elképzelhető lenne, de mégis úgy véli, hogy ez nem az.

„Bármi is ez, a víz alatt halad dél felé, ezért hacsak titkos tengeralattjáró kísérleteket nem folytatnak a tóban, akkor a dolog méretéből kifolyólag ennek Nessie-nek kell lennie.”

Talán ez ügyben úgy járt az Apple, mint a fiú, aki farkast kiáltott. A korábbi hibák miatt sokan nem hisznek neki, közben pedig lehet, hogy megtalálta Nessie-t.


Kommentek megjelenítése