Egy új Apple termékkategória közelebb van mint gondolnánk

Tech Hírek   |   2014.04.25 - 11:34   |   Írta: Zoltan C   |   532

Tim Cook a The Wall Street Journal-nak adott interjújában elárulta, hogy cége nagyon közel áll egy új termékkategória piacra dobásához. Ezzel egy régi ígéretet váltanának be végre. Mielőtt rátérünk arra mit is mondott Tim, ne felejtsük el, hogy a folyton növekedésre éhes befektetőknek be kell fogni a száját valamivel - Tim az utóbbi időben és különösen azokon a bizonyos konferenciabeszélgetéseken, mindig talál módot egy új termékkategória megszellőztetésére.

Screen Shot 2014-04-22 at 08.42.49

Cook kitart azon véleménye mellett, hogy jó munkához idő kell és ezt sok versenytársa nem látja be - és meglehet hogy idénre sikerült egy vadonatúj almát tökéletesre csiszolni. Persze, ahogyan már megszokhattuk, Cook most sem mondott semmi igazi konkrétumot - azon túl, hogy "nagyszerű és izgalmas termékekre számíthat mindenki". Elmondása szerint egészen pontosan olyan termékekre és szolgáltatásokra, amelyekre "csak az Apple képes".

Találgatások persze bőven akadnak; egy fitnesz funkciókra kihegyezett iOS-t futtató okosóra tűnik a legvalószínűbbnek egyébként - amiről már nálunk is bőven olvashattatok. Viszont van még itt nekünk egy-két olyan ötlet, amelyeket érdemes megemlíteni. Például egy exkluzív szolgáltatásokkal bíró beltéri egység TV-hez vagy a mobil fizetési piacra való betörés. Ez utóbbiról a WJS riportere is faggatta Timet. Azt a cégvezér is elismerte, hogy az Apple régóta kíváncsian figyeli a piac alakulását e tekintetben, továbbá hogy az 5s-ben debütált TouchID-ben komoly potenciál rejtőzik e téren. Majd sajátos okfejtésbe kezdett, hangsúlyozva, hogy szerinte a mobil fizetési üzletágban egyik cég sem jött még rá igazán mit és hogyan is kellene csinálni. Hiszen mindenkinek a mai napig ott lapul egy tárca a farzsebében.

 




Kommentek megjelenítése