Hagyjuk ki ebből Jobsot!

Tech Hírek   |   2014.04.17 - 05:46   |   Írta: Zoltan C   |   616

Apple, Google, Intel és Adobe Systems, ezúttal mind egy oldalon, alperesként. A bérmaximalizálási per hamarosan kezdetét veszi, de előtte a már felsorolt cégek, együttes beadványban fordultak a szövetségi bírósághoz. Kérésük lényege, hogy ugyan Steve Jobs emailezésének nyilvánosságra hozása természetesen rendben van, de Jobs személyiségét, sokszor erőszakos természetét hagyják ki a tárgyalásból, és az ne befolyásolhassa az ítéletet. Szerintük, Walter Issacson nemrégiben megjelent életrajzi könyvét felhasználva a felperesek igyekeznének rendkívül rossz fényben feltüntetni a néhai Apple vezért, ezzel a vizsgálatot pedig befolyásolni.

Screen Shot 2014-04-17 at 07.45.11

Még 2011-ben indított csoportosan pert az Apple, Google, Intel és az Adobe Systems ellen körülbelül 64600 mérnök, dizájner, elemző, művész, rendszergazda akik az érintett cégek valamelyikénél dolgoztak 2005 és 2010 között. Feltételezések szerint, több titkos háttér megállapodás volt a cégek között, amely révén nem halászták el egymás legjobb beosztottjait, illetve mesterségesen viszonylag alacsonyan tartották a béreket - elsősorban azzal, hogy nem igyekeztek nagyobb fizetéssel elcsábítani a legjobbakat.

Nem áll túl jól a cégek szénája, ugyanis a vezetők közti emailezés egyértelmű bizonyítéka az összejátszásnak. A Reuters tudósítása szerint, a bizonyítékok részét képezi Eric Schmidt volt Google vezér emailezése Jobsszal. Ebben Schmidt büszkén ecseteli, hogy azonnal kirúgja azt a fejvadászát, aki egy Apple alkalmazottat próbálna behálózni. Jobs rendkívül elégedett lett ezt olvasva, és egy smiley kíséretében továbbította is az emailt saját cége HR részlegének. Ha sikerrel jár az érintett dolgozók keresete, akkor akár 9 milliárd dollár is üthetné markukat.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése