Összefognak a nagyok az okostelefon lopás ellen

Tech Hírek   |   2014.04.16 - 09:13   |   Írta: H.A   |   745

smartphone theft

Az Apple, Google, Microsoft és még jó pár nagy gyártó és szolgáltató jelentette be, hogy olyan funkciókat vezetnek be, amivel elrettentik az okostelefon tolvajokat.

Az egyezmény hivatalos neve a “Smarthphone Anti-Theft Voluntary Commitment.” ami nagyjából annyit tesz, hogy “Okostelefon lopás elleni önkéntes egyesség”. Ennek a szabályai szerint érkeznek a 2015 júliusa után megjelenő eszközök a nagyobb gyártóktól.

Minden további költség nélkül ezeket a funkciókat már biztosan támogatni fogják:

- Távoli adattörlés az eszközről ha illetéktelen kezekbe kerül.

- A telefon teljes lezárása távolról (kivéve a vészhívó számok használatára)

- Minden visszaállításai szolgáltatás blokkolása a felhasználó engedélye nélkül. (Például a lezárás után törölt eszközök eddig ugyanolyan veszélynek voltak kitéve)

- Felhasználó adatainak visszaállítása miután visszakerült a tulajdonoshoz. (A távoli törlés előtti állapot visszaállítása valamilyen felhő alapú szolgáltatásból)

Ennek az Apple viszonylatában csak az az egy hátránya van, hogy már évek óta rendelkeznek ezekkel a szolgáltatásokkal, és így csak a konkurencia fog erősödni. Ettől függetlenül ez egy fontos lépés, és jelentősen növelni fog az általános biztonságérzeten, ha ezeket a funkciókat jól kidolgozzák

További információk: CTIA.org


Kommentek megjelenítése