Fény az éjszakában

Tech Hírek   |   2014.04.15 - 10:26   |   Írta: Pausch Rita   |   1310

Okostelefon, okosóra, okosbicikli… Kicsit sok az okos jelzőből. Vajon mi jöhet még? Természetesen az okos lámpa! Nem, ez nem az a tapsolós fajta. Ez másik. A Kickstarter újdonsága: a LumaLamp.

Feny

Kezdjük a külcsínnél. Egy modern stílusú, mondhatni minimál tervezésű, megkockáztatom kicsit indusztriális jellegű, lámpáról beszélhetünk. Kétféle formatervezés, két méretben.

A három legfőbb tulajdonsága a reklámkampány szlogenje is egyben: világítás, hang, töltés. Természetesen mindez az iPhone-nal összeköttetésben értendő. Ugyanis egy ingyenes alkalmazással irányítható lámpáról van szó.

Feny2

Azért önmagában egy lámpa világítás funkciója, valljuk be nem nagy teljesítmény, talán még akkor sem, ha egyébként egy telefonnal kapcsolgathatjuk. A LumaLamp viszont egy picit különlegesebb, mint bármelyik asztali lámpa. Egy 60 wattos izzónak megfelelő fényerős, Bluetooth irányítású LED-del van felszerelve, amihez mindössze csak 9 wattot fogyaszt. Vagyis kb. hússzor kevesebbet egy normál izzónál és vagy 20 évvel tovább bírja a strapát. Ráadásként többféle színnel is képes világítani.

Kezdődnek az extrák! A Luma Smartlamp egyben zenélő lámpa is beépített, jó minőségű, fadobozban helyett kapott hangszóróval és mikrofonnal. Így a telefonunk összes hangfunkciója teljes mértékben kihasználható a lámpán keresztül is. Több lámpa esetén ezek összeköthetők egymással és akár egy hangrendszert is képesek alakítani.  Sőt bizonyos funkciók lehetővé teszik, hogy a zenét és a lámpát, lámpákat összekombinálva akár egy teljes koncertélményt kapjunk az otthonunkban a „zenére táncoló fénnyel”.

De rendelkezik például okos ébresztő funkcióval, vagyis fokozatosan erősödik fel a fény és közben hangjelzést ad. Illetve megkönnyítendő a telefonhasználatot, amikor a telefonra bármilyen jelzés érkezik, akkor a lámpa is ad fényjelzést, hogy hamarabb észrevegyük, akkor is, ha a készüléket épp letettük.

Mindezek mellett pedig szinte bónuszként tölti is a készülékünket.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése