A Microsoft is támogatja az Apple Passbookot

Tech Hírek   |   2014.04.15 - 07:48   |   Írta: H.A   |   661

Apple Passbook Windows Phone Wallet Screens

A tegnapi nap folyamán megjelent a Windows Phone 8.1 fejlesztői bemutató változata, és az egyik érdekes újítása, hogy elérhetővé tették az Apple Passbookot a saját platformjukon is.

A Passbook 2012-ben jelent meg az iOS 6 újításaként, azzal a céllal hogy összefogja a digitális jegyeket, kuponokat és ajándékkártyákat. Habár nálunk ez még mindig egy kihasználatlan szolgáltatás, nyugatabbra sok cég eleve erre optimalizálja a promócióit.

A program működése összességében nem bonyolult. Az oldalak akik ezt a szolgáltatást nyújtják, gyakorlatilag egy speciális weblapot küldenek az alkalmazásba, ami ezt megjeleníti. A Microsoft csak annyit csinált hogy ők is feldolgozták az ilyen adatokat.

Arról viszont nincs hír hogy volt-e együttműködés az Apple-el, vagy a hozzájárulásuk nélkül készítették a programot. Persze volt már korábban is közös munkára példa, és vannak olyan Apple szabványok ami minden platformon elérhető, viszont itt még látszik hogy hiányos a dolog, ugyanis az iOS-en elérhető jelzések és frissítések jelenleg nem működnek.


Kommentek megjelenítése