6 dolog amit szívesen látnánk az iPhone 6-ban

Tech Hírek   |   2014.04.13 - 20:09   |   Írta: Zoltan C   |   638

iphone 6 fake mockup hero

1. Nagyobb kijelző

Ez az amivel kapcsolatban már hónapok óta hangos a techsajtó. Úgy tűnik, ez valamiféle opcionális dolog, hanem kötelező lépés az Apple számára, ha vonzó akar maradni - ehhez pedig tegyük azt is hozzá, hogy naponta érkeznek állítólagosan kiszivárgott üzemi hírek, fotók egy phablet méretű iPhoneról. Ha lúd, legyen kövér: 5 inch alatt nem valószínű, hogy megállna az alma.

2. Hajlítottabb, ívesebb külső

Ez korántsem tűnik annyira kötelező változtatásnak, mint az előző, mégis is jó ötletnek tűnik, ha az Apple ennyi "kocka" iPhone után tenne egy lépést előre a külsőt illetően is. Az előre megjósolt ultra vékony kijelző és a végletekig vékonyított váz remekül mutathatna egy lekerekített élű, "kanyargósabb" iPhoneon.

3. Új szenzorok, és a meglévők továbbfejlesztése

Az iPhoen 5s elhozta nekünk a TouchID mellett az iBeacont és M7 koprocesszort is - ezekre biztosan számíthatunk a következő iPhoneban, akárcsak a ma már alapvetőnek tekinthető többi kütyüre (gyorsulásmérő, giroszkóp, GLONASS stb.). Viszont mindig van hova fejlődni. Lehetne még jócskán mit finomítani a beltéri navigáción, új és okosabb szenzorokkal ellátni az iSightot. És ami a legnagyobb dobás lehet: a régóta rebesgetett Healthbook és iWatch projekt megkerülhetetlen következménye lesz jó néhány rendkívül izgalmas szenzor, amelyek adatokat gyűjthetnének testünk aktuális állapotáról - mindezt úgy, hogy az akkuidő se csökkenjen számottevően.

4. Nagyobb figyelmet az akkumulátor élettartamának!

Mára abba a furcsa helyzetbe kerültünk, hogy a sebességük és megbízhatóságuk helyett - hiszen ezek már megvannak - az akkuidejük lett a prioritás. A legnevesebb androidod gyártók megértették ezt, és pár éve még hihetetlennek tűnő akkuidőkkel kínálják péklapát méretű telefonjaikat. Ez is - akárcsak a nagyobb kijelző - egy megkerülhetetlen lépésnek, fejlesztési területnek tűnik egyre inkább. A MacBook vonalon ez már sikerült a Haswell chipekkel, most valami hasonlót remélhetünk az iPhoneoknál.

5. Optika, amelytől leesik az állunk

Az iSightnak köszönhetően jelenleg is az Apple telefonjaival lehet a legszebb képeket készíteni a piacon. Viszont ez a siker legnagyobb részt az A7 processzor fantasztikus számítási teljesítményének könyvelhető el. Abba az apró 8 megapixeles szenzorba érkező fényből annyit ki tud hozni digitálisan, hogy simán felveszi a versenyt a piac sok pixelt, optikai képstabilizációt, hatalmas optikát felvonultató szörnyei ellen. Ha egy még jobb optikát házasítanának az Applenél a már most is piacvezető processzoraikkal, akkor nem lenne olyan fényviszony, ami határt szabhatna a fotózásnak.

6. Gyorsabb Wifi

Furán hangozhat ez egyeseknek a 802.11ac protokoll utáni vágyakozás, hiszen az iPhone 5s-ben is használt 802.11n technológia már így is rendkívül gyors. Na de, a mai világban minden másodperc (sőt tizedmásodperc!) számít, ha például nagy tömegű adatot mozgatunk, letöltünk, streamelünk.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése