Samsungosabb lenne az iPhone 6

Tech Hírek   |   2014.04.11 - 05:13   |   Írta: H.A   |   962

Legújabb elemzések és állítólagos kiszivárgott információkból megpróbáltuk összerakni nektek mire lehet számítani a legújabb iPhonetól - az egyszerűség és ésszerűség kedvéért nevezzük csak iPhone 6-nak.

 usedapple iphone6

Talán a legszembetűnőbb változtatás a ki-bekapcsoló gomb felülről oldalra vándorlása, ami egyértelműen a képernyő átmérőjének megnövelése miatt válik szükségessé. Úgy tűnik, beadja a derekát az Apple és megkezdi az phablet almák gyártását. Ming Chi Kuo a KGI Securities szakértője már nem először látja el a techfanokat megbízható infóval (http://www.macrumors.com/2014/04/09/apple-2014-product-roadmap/), így most bátorkodunk az ő előrejelzéseire támaszkodni elsősorban. Ming hiszi, hogy két különböző méretű modell érkezik - ezzel a gondolattal nincs egyedül, tegyük hozzá -, egy 4.7 és 5.5 inches kijelzőjű. A kisebbik 133x750-ös felbontással és 326 ppi-vel muzsikálna, míg a nagyobbiknál ezek a számok: 1920x1980, 401 ppi. Képarányok megegyeznének az iPhone 5-nél bevezetettekkel, így nem kéne újraírni csomó applikációt három éven belül már másodszorra.

usedapple iphone-6

Új A8 processzor, 1 GB RAM, TouchID, 10-20%-os karcsúsítás a külső keretből. Talán NFC chipet is kaphatna, először az iPhoneok közül. Ming szerint a 4.7 inches még pont jó lenne egykezes használatra, az 5.5 inches pedig azokat a tömegeket szólíthatja meg, akik csupán a nagyobb kijelző miatt favorizálták a droidokat. Továbbá Ming számításai szerint az Apple 60 millió darabot lenne képes leszállítani a kisebből, és körülbelül 9 milliót a nagyobból az év végéig.

A nagyobb kijelző pedig szükségszerűen komolyabb akkumulátort is igényel - még egy terület ahol a high-end androidos készülékek nagyot léptek előre az elmúlt időszakban. 50-70%-os wattóra növekedésre számítanak az iPhone 5s-hez képest a mérvadó források. Ming hangsúlyozza, hogy szerinte csak a "legcsúcsabb" készülékek (pl.: 64 GB-os 5.5" iPhone6) kapná meg az új zafír képernyőborítást, egyszerű kapacitási korlátok miatt. Jóllehet, biztos abban is, hogy a TouchID egész képernyőre való kiterjesztéséről nem tett le a cég.

Kamera fronton valószínűleg csak az optikai képstabilizáció lehet igazi újdonság. Az iPhone 4s-nek és 4-nek pedig végképp búcsút inthetünk, az általuk képviselt kevésbé drága iPhone kategóriát pedig majd az 5s és 5c lesz hivatott betölteni.

HasznaltAlma.hu

Kapcsolódó cikkek: Észak Amerikában a felmérések szerint többen tervezik az iPhone 6 vásárlását mint eddig bármelyik előző modellét. 

Almás pletyka: megváltozik az iPhone belseje  

Nem tudok élni az iPhone nélkül!

 


Kommentek megjelenítése