Jony Ive miatt mondott fel Greg Christie

Tech Hírek   |   2014.04.10 - 21:48   |   Írta: H.A   |   888

jony-ive-10-20-09

Az Apple Ember-gép interfész fejlesztői részleg elnöke, Greg Christie leginkább a “Slide to unlock” megoldásáról ismert, régi nagy neve a cégnek, egészen 96 óta. Néhány napja beadta a felmondását, úgy tűnik a folyamatos viták miatt közte és Jony Ive között.

Ive korábban a készülékek formaterveiért volt felelős, és azt a munkáját megkérdőjelezhetetlenül zseniálisan végezte. 2012 végén, miután Scott Forstall elhagyta az Applet, átvette a helyét az interfészes csapat vezetőjeként, és például az iOS 7 új külseje is az ő felügyelete alapján készült.

A hírek szerint az elmúlt időben Ive sok dologban nem értett egyet Greggel, és ahogy tudta megkerülte a döntésekkel, vagyis nem volt más választása.

Ezzel a lépéssel Ive kezébe került a teljes szoftver designer csapat, szóval még nagyobb befolyással bír a következő operációs rendszerek külsejének alakulásában. A kérdés az, hogy vajon az eddigi negatív kritikák az ő befolyásából fakadtak vagy éppen vissza volt tartva a tökéletes megoldás. 

Jelenleg még Greg sorsa sem biztos, nem tudni mikor hagyja el a céget, vagy az sem kizárt hogy más részleghez kerül. A záróképernyőn kívül sok más iPhone szabvány is az ő nevéhez tartozik, szóval mindenképpen azon lesz az Apple hogy maguknál tartsa, tehát még korai búcsúznunk tőle.


Kommentek megjelenítése