Végre az App Store is ajánlani fog

Tech Hírek   |   2014.03.25 - 18:50   |   Írta: Zoltan C   |   580

ios71 app store suggested search-800x702

Tesztfázisban van - tehát jelenleg csak néhány felhasználónak elérhető - az App Store régóta hiányolt szolgáltatása, ami kereséskor további kapcsolódó keresési javaslatokat tesz. Tehát, ha például beütjük, hogy "naptár" akkor egy eddig nem létező felső sávban javaslatként megjelenik a "napi tervező" stb. Vagy ha "akció játék"-ra keresünk rá, akkor egyből ajánlja nekünk az RPG játék kínálatot a már említett új felső sávban. Továbbá egy fajta bővebb értelmezést is képes adni kulcsszavainknak az új keresőmotor, például ha twitterre keresünk, feldobja a "hírolvasó appok" javaslatot. Igen, pontosan annyira egyszerű és alapvető, mint amilyennek hangzik. Talán áteshet végre egy nagyjavításon az App Store, érthetetlen eddig, hogy hiányozhatott belőle valami ennyire alapvető funkció.

Megjegyzendő, hogy a javaslatok sávjának külleme kísértetiesen hasonlít a Chomp dizájnjára, a Chomp pedig nem más mint egy app kereső startup, amit még 2012-ben vásárolt fel az Apple. A felvásárlás egyetlen célja a App Store keresőjének fejlesztése. Egyébként a mai napig meglévő "egy csempés" dizájnt is ennek a startupnak köszönhetjük.

Véleményem szerint már jócskán ideje volt az App Store generálozásának. Talán most a többi almafan szemei kikerekednek, de állítom, hogy a Google Play sokkal összeszedettebb, felhasználóbarátabb keresőfelülettel, motorral bír. Viszont szépen lassan az Applehöz méltatlan küllemű App Store is felnőhet a többi remek Apple termékhez....és az Android fanboyoknak már tényleg nem lesz mibe kapaszkodniuk.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése