Fogyj almával!

Tech Hírek   |   2014.03.25 - 18:44   |   Írta: Pausch Rita   |   900

fogyi1

Ne ijedjetek meg, nem változott át a Használtalma fogyókúrás receptgyűjteménnyé! Viszont itt a tavasz, most már hivatalosan is megérkezett, úgyhogy utolsó pillanat elkezdeni megszabadulni a felesleges zsírpárnáktól. Ehhez pedig mi nyújtana nagyobb segítséget, mint egy iPhone készülék. Íme néhány tipp!

A telefonnal edzés, futás előnyei, hogy ugye a készülék így is, úgy is adott, és általában kéznél is van, vagyis nem jár extra kiadással. Ha mégis fizetős app mellett döntünk, akkor sem igényel túl nagy ráfordítást.

Általában remekül rögzíti az adatokat, de azért egy picit pontatlanabb, mint egy kifejezetten erre a célra készült gps vagy sportóra. Viszont megvan a nagy előnye, hogy egyben minden, így zenehallgatásra is használható, sőt a fontos hívásokat sem kell feltétlenül elmulasztani.

Hátrányai, az előbb is említett pontatlanság, illetve az, hogy bár praktikus az iPhone-t ilyen célokra használni, de közel sem kényelmes, még akkor sem, ha szintén nem túl nagy beruházás egy tartó, amit a karunkra erősíthetünk.

fogyi2

Alkalmazások futáshoz

Talán az egyik legegyszerűbb dolog a futás. Nem kell hozzá más, csak egy jó cipő és gyerünk. Ugyanakkor nem árt egy jó alkalmazás sem, ha az ember szeretné tudni, hogy mennyit futott és esetleg egy megközelítő értéket az elégetett kalóriákra is.

  1. Runkeepert és az Endomondo Sport Trackert is sokan használják és szeretik, bár bevallom, nekem egyéni tapasztalatom az elsővel nem túl pozitív, mert össze-vissza mért, de lehet, hogy valami van a kisugárzásomban, amit nem csíp az app. Fizetős kategóriából a Nike + Running alkalmazást viszont tudom ajánlani, mert egyszerű kezelni, letisztult. Nekem sokáig ez volt a kedvencem, kevésbé volt hajlamos félremérni.

fogyi3

Alkalmazások edzéshez

Azoknak, akik nem különösebben szeretnek futkosni, de szívesen tornáznak, edzenek, szintén van ajánlatunk, de persze saját keresést is lehet végezni az iTunes áruházban az egyéni igények alapján.

  1. Nike Trainig Club (NTC) alkalmazás ingyenesen elérhető és komplett edzéseket tartalmaz az edzettségi szinthez és a távlati célokhoz mérten. Bár egy kicsit macerás megismerni a gyakorlatokat, mikor időre kell csinálni őket, és néha olyan eszközöket igényel, amik nem feltétlenül minden háztartás kellékei, de azért jó kis app ez.

Inkább pasiknak való, bár kemény csajok is igazán jól szórakozhatnak a Random Wod elnevezésű crossfit alkalmazással. A crossfit kifejezés, a wod, azt jelenti, hogy „workout of the day”, vagyis a napi edzés. Itt ehhez hűen csak be kell állítani, hogy milyen jellegű edzést szeretnénk és szó szerint dob egyet a gép.  

Szintén érdekes a Gymboss Intervall Timer. Az intervall edzésforma mostanra nagyon elterjedt jótékony hatásai miatt. Azok számára, akik tisztában vannak a nekik szükséges gyakorlatokkal, csak egy jó intervall számlálóra van szükségük, ez a létező legjobb app és szerencsére ingyenes.

Érdemes még körülnézni a jóga alkalmazások között is. A Daily yoga különféle ingyenes és fizetős jógaedzéseket tartalmaz eltérő szintű felhasználók számára.

Eszköz

Akik érdeklődnek az eszközök iránt is, azok számára egy igazán érdekes darab a Tonefone. Ez egy iPhone tok, ami egy, vagy másfél kilós súlyzóvá alakítja a készüléket. Így gyúrhatunk üzenetküldésre vagy gyakori hívások esetén akár bicepszre is. Na jó, részünkről ez csak vicc persze, bár az eladási statisztikák szerint van, aki ezt komolyan is veszi.

Diéta

Végül pedig, de nem utolsó sorban a mozgás önmagában kevés a tartós átalakuláshoz, sokkal fontosabb az étkezés, vagy akár azt is mondhatjuk, az alapköve egy jó karcsúsító programnak. A magyar viszonyok között is legjobban használható a MyFitnessPal által készített Calorie Counter & Diet Tracker, ami a felhasználóknak hála nagy adatbázissal rendelkezik a Magyarországon elérhető élelmiszerek tekintetében is.

Szóval, ahogy láthatjátok, ha az Alma önmagában nem is fogyaszt, de mindenképpen hű társatok lehet egy sikeres diétában.

HasznaltAlma.hu

P.R


Kommentek megjelenítése