Az Almás botránykönyvek szerzői megvitatják "ostobaságaikat" [Videó]

Tech Hírek   |   2014.03.20 - 05:35   |   Írta: Zoltan C   |   716

screen-shot-2014-03-18-at-6-19-56-pm

Egy jó ideje hangos már a techsajtó Yukari Kane-nek a The Wall Street Journal volt munkatársának legújabb könyvétől, eredeti cím szerint: Haunted Empire: Apple After Steve Jobs. A könyv lényegében a következő megállapításokat teszi: Steve Jobs halála óta csupán a versenytársak utáni loholás és nem innováció folyik az almás cégnél; Jobs nélkül lassú és elkerülhetetlen hanyatlás következik; Tim Cook egyáltalán nem megfelelő vezető a cég élére, jóllehet alkalmast a szerző sem nevez meg. Érdemes még megjegyezni az egész könyvben érezhető ellenszenvet, amely az író viszonyát tükrözi az Apple és annak üzleti módszerei iránt. Ennek ellenére nem a túlfűtött és sokszor alaptalan Apple ellenesség a könyv legnagyobb baja, hanem a talán túl sok átvétel korábbi hasonló témájú könyvekből és az újdonság hiánya. Egy-két eddig nem hallott anekdotán és híres elszóláson kívül csupán "újrahasznosít" a szerző.

Mindez Tim Cookot - ez egyébként nem egyszerű feladat - kihozta a sodrából és egyszerű ostobaságnak nevezte a könyv állításait - hozzátéve, hogy ugyanakkora ostobaságnak tartja Kane írását mint az összes többi hasonló, eddig megjelent kötetet. Véleménye szerint alapjaiban téved a szerző, amikor az Applet, Stevet vagy bárki mást próbál leképezni, jellemezni a könyvében. Nos, innen az idézőjel az címben, és ha már a cím magyarázatánál tartunk, Kane könyvének apropóján a szílicium-völgyi Churchill Club kerekasztal beszélgetést szervezett Kane és két másik korábbi Apple könyv szerzőnek. A két úriember, Leander Kahney a Cult of Mactől és Fred Vogelstein a WIRED-től. A másfél órás irányított beszélgetés során igyekeznek végigmenni az Apple múltján, jelenén és jövőjén. Ez utóbbit a közönség bevonásával, ami segít egyes a könyvekben található történeteket új kontextusba helyezni.

Ha egy elfoglalt ember, mint Tim Cook, is el tudott olvasni ennyi szerinte ostobaságot, akkor neked is lesz időd erre a videóra!

http://youtu.be/348MUemY3SE

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése