Te hogyan véded az Apple készülékeidet?

Tech Hírek   |   2014.03.20 - 09:27   |   Írta: H.A   |   524

iphonecrashA legtöbben már találkoztak a jelenséggel és ismerik az érzést, amikor a drága Apple készülékeken, amiket nem is olyan régen vásároltunk, egyszer csak megjelennek a használat egyértelmű jelei. Talán egy ügyetlenkedés, egy rossz mozdulat, talán csak rosszul megválasztott tárolás egy zsebben, vagy táskában… Bármi is történt, megjelennek az első karcok és ez a felismerés nem kellemes érzés.

Hogyha nem volt valamilyen külső védelem, egy tok vagy bumper, a készüléken, akkor azért érezzük ilyenkor rosszul magunkat, hogy miért is nem vettünk. Ha viszont volt, akkor megkérdőjelezzük a korábbi kiadás szükségességét. Mondjuk az tudható, hogy bármilyen szuper tok ellenére is megtörténhet a baj, csak egy rossz mozdulat kérdése.  

Bár jelentős a tokhasználók köre, sokan ódzkodnak tőle, mert jelentősen ront a készülék eredeti formáján és súlyán is. Az üzletben a kezünkbe vesszük a szép, natúr készüléket és valószínűleg azért is választjuk, mert tetszik a fogása, a külseje és a súlya – a tudás mellett persze. A karcvédő fóliát leszámítva az összes egyéb védelem pontosan ezt az érzést öli meg.

Viszont sokan, mint például én is, extrém ügyetlenek és belátják, hogy bármennyire is szeretik a készüléket úgy, ahogy azt az Apple megteremtette, kényszerűen mégis valami védelem mellett döntenek. De még a legkörültekintőbb, legügyesebb illetőknek is vannak üresjáratai, vagy elgondolkodott másodpercei, amikor úgy szállnak ki a kocsiból, hogy a telefon az ölünkben volt és már repül is.

Én nem tartozom a körültekintő illetőkhöz, úgyhogy ezt nem egyszer játszottam el, sőt a Karinthy Frigyes úton beszélgetés közben egyenesen a kezemből repült ki az iPhone, hogy utána sarokkal, majd pofával tompítsa a járdát. Na, ez az a pillanat, ami örökkévalóságnak tűnik és minden belassul, mint a mátrixban, míg a készülék aszfaltot nem fog. Vagy rosszabb esetben már csak a csattanásra eszmélünk. Lassan lehajolunk felmérni a károkat, közben a gondolatainkban több verzió is végigfut a legjobbtól a legrosszabbig. Óriási a megkönnyebbülés, amikor nem repedt, nem tört, csak egy karc, vagy a sarkán egy ütődés látszik. Megúsztuk. Ezúttal. Igaz, innentől már semmi sem a régi.

Itt jönnek a fogadalmak. Hú, kell egy tok. Aztán valahol a mindennapi rutin táján egyszer csak megint ráeszmélünk, hogy minden szebb és jobb nélküle… Szóval a kérdés: kell tok vagy nem kell? Melyik az, amelyik kellően vékony, vagy legjobban visszaadja a designt a védelem ellenére? Te, kedves olvasó használsz valamilyen védelmet a hordozható Apple készülékeden? Ha igen, melyik a kedvenced?

HasznaltAlma.hu

P.R 




Kommentek megjelenítése