Beindult az okosóra verseny

Tech Hírek   |   2014.03.19 - 09:06   |   Írta: H.A   |   555

google-android-wear

Hiába keringenek a hírek az iWatchról lassan két éve, mégis a Google tette meg az első nagy lépést az okosórák versenyében. Tegnap ugyanis bemutatta az eddigi legkifinomultabb óra rendszert, és már rögtön el is érhető az első fejlesztői teszt változat. Természetesen ezzel párhuzamosan a legnagyobb Androidos gyártók is bemutatták a saját óratervüket az új platformhoz. Egészen pontosan a HTC, LG, Samsung, Motorola és az Asus jelentette be hogy még idén kiadják a Google Wear platformos órájukat. Ezek közül talán a Motorola koncepciója tűnik a legelegánsabbnak

Mind a rendszer, mind az órák sokat merítettek a neten keringő iWatch koncepció tervekből. Őszintén szólva ezzel semmi gond nincs, és az Apple is tanulhat a dologból. Amire elsősorban kíváncsi leszek az az adatkapcsolat és az áramellátás megoldása. Az ilyen órák eddig nagyjából 2-3 napot bírtak, és a nethez folyamatos bluetooth kapcsolat kellett a telefonnal, ami szintén merítette mindkettő aksiját. Igazán kényelmesen akkor működne a dolog, ha legalább egy hetes garantált üzemidőt hozna, olyan kijelző megoldással hogy csak az idő leolvasásához ne kelljen bekapcsolni (mint például a Pebble e-ink órája) és esetleg beépített 3G kapcsolattal, ahogy azt már évek óta a Kindle biztosítja.

A verseny igazán addig nem kezdődik el ameddig nem lép az Apple. Ahhoz viszont hogy technológiailag kényelmes legyen a használat, lehet várni kell még 1-2 évet, és nem kizárt hogy ide is úgy fognak betörni, mint korábban az okostelefon piacra.

További infó az Android Wear rendszerről

http://youtu.be/0xQ3y902DEQ


Kommentek megjelenítése