Az iPhone 6-ba hőmérsékleti, nyomás és páratartalom mérő szenzor kerülhet

Tech Hírek   |   2014.03.17 - 07:25   |   Írta: Máté Gergő   |   1122

Sun Chang Xu elektronikai szakember és elemző a Weibo accountján olyan tartalmat osztott meg, melyből kiderül, hogy az új iPhone új mérőszenzorokat kap. A G for Games online magazin riportjában pedig rávilágítottak, hogy a nyomás nem vérnyomásra, hanem légköri nyomásra vonatkozik.

weather1

„Sun Chang Xu (vezető elemző az ESM-China-nál) szerint az Apple felzárkózni kíván a szenzorok terén, így az iPhone-ba könnyedén belekerülhet a nyomás, páratartalom és hőmérséklet mérő szenzor is. Fontos megjegyezni, hogy semmiképpen sem a vérnyomásra kell gondolni (egyes pletykák szerint a vérnyomásmérő az iWatch-ba kerül majd), ez kizárólag légköri nyomásmérő szenzort jelent.”

A fentebb megnevezett kínai elemző volt az, aki korábban az Apple optikai szenzorairól beszélt: oxigén szint és szívverés mérőről az iWatch-al kapcsolatban. Ezek a meteorológiai szenzorok viszont a konkurens Samsung S4-es ellensúlyozására kerülhetnek be, ugyanis a koreaiak már beépítették ezen funkciókat a jelenlegi csúcsmodelljükbe.

Mostanában egyre sűrűsödnek a hírek és pletykák az egészségügyi mérőeszközök integrálásáról is, ez annak köszönhető, hogy az Apple az iOS 8 Healthbook applikációja rengeteg funkciót ígér, melyhez természetese eszközökre is szükség van.


Kommentek megjelenítése