Két új Samsung okosóra érkezik – az iWatch még várat magára

Tech Hírek   |   2014.02.23 - 16:14   |   Írta: Máté Gergő   |   900

Az előző évben sok jel mutatott arra, hogy az Apple az „iWatch”-on dolgozik, melyet egészség és fitnesz funkciókkal tennék vonzóbbá. A Samsung ezzel szemben meglehetősen kevés újdonságot tárt fel a nagyközönség előtt a Galaxy Gear okosóráról az utóbbi öt hónapban. Tegnap este azonban a koreai gyártó két okosórát is bemutatott: a Gear 2 és a Gear 2 Neo ráadásul Android helyett a Samsung Tizen operációs rendszerével lett felvértezve.

gear-2-neo

Ezt elsőként azzal indokolták, hogy a Tizen jóval energiatakarékosabb rendszer, mint az Android (számosítva 2-3 nappal tovább bírja). Ezen felül bővített applikációs környezettel rendelkezik.

A két óra specifikációja hasonló: mindkét Gear 1.63”-es érintőképernyővel, 4GB-os tárhellyel és 1 GHz-es kétmagos processzorral rendelkezik, továbbá 300 mAh-es akkumulátort és 512 MB RAM-ot kaptak. A Gear 2 egy beépített 2MP-es kamerát is kapott, mely képes 720p szabványú videók készítésére, ellenben a Neo egyáltalán nem rendelkezik kamerával.

Az árazásról egyelőre nincsenek hírek, de mindkét okosóra elérhetővé válik Április közepén. A Gear 2 fekete, arany, barna és narancs színben, a Gear Neo pedig mokka szürke, fekete és narancs színben érkezik. Mindkét okosóra több tucatnyi Galaxy eszközzel lesz kompatibilis a Samsung nyilatkozata szerint.

A Cupertinoi cég más utakon jár: míg a Pebble és a Samsung több termékkel is szerepel az okosórák palettáján, az Apple alaposan megfontolja és sokáig tökéletesíti eszközét. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy amikor az „iWatch” megérkezik hatalmasat fog robbanni.


Kommentek megjelenítése