Ujjlenyomat olvasót kaphat a Galaxy S5 home gombja

Tech Hírek   |   2014.02.18 - 21:55   |   Írta: Máté Gergő   |   728

Az iPhone 5S sikerein felbuzdulva a Samsung is úgy döntött, hogy a következő csúcstermékébe beépíti az ujjlenyomat olvasó és figyelő rendszert.

touchid-130916-2

A SamMobile szerint a felhasználók az ujjaik teljes végét (a csúcstól az ujjbegyig) hitelesíthetik. Az érintést mérsékelt sebességgel kell végezni, miközben az ujjunkat a Home gombon tartjuk. Az azonosítás mellett a különböző ujjakat rendszerműveletekre is használhatjuk, például egy alkalmazás megnyitására. Személyes applikációinkat és dokumentumainkat szintén külön titkosíthatjuk ujjlenyomatunkkal.

Egy ideje hallani róla, hogy a Samsung valamilyen biometrikus biztonsági rendszerrel látná el a Galaxy 5S-t. Ezek a hírek pedig jobban felerősödtek az Apple Touch ID érkezése után. A Samsung igazgatója, Lee Young Hee Januárban írisz felismerő rendszerről beszélt és Ming-Chi Kuo később megerősítette az információt.

„Az ujjlenyomat olvasás nagyon fontos egy csúcsmodell számára” – írta Kuo. „Az Apple iPhone 5S és a HTC One Max már rendelkezik ilyen funkcióval, így a Galaxy S5-ből sem hiányozhat a funkció”.

Az iPhone 5S Touch ID rendszerét a kezdetektől dicsérték, kiemelve a Home gombbal történő egyszerű felhasználását.

A technológiát, amelyet a Touch ID megalkotásához használtak fel, az Authentec nevű cég fejlesztette ki. Ezt a céget az Apple 2012 közepén vásárolta fel. A Samsung a Validity nevű biometriával foglalkozó partnercég segítségével készíti el saját rendszerét.


Kommentek megjelenítése