Három év után leáll az iPad 2 gyártása

Tech Hírek   |   2014.02.14 - 18:50   |   Írta: Máté Gergő   |   743

Az Apple leállítja a 2011-ben kiadott termék gyártását az AppleInsider értesülései szerint. A kedvező árú iPad nagy sikereket ért el és az almás cég tovább szállította, mint néhány újabb termékvonalba tartozó eszközt.

ipad 2 bw ios 7

„Az Apple vásárlói számára ez hosszútávon azt fogja eredményezni, hogy az iPad 2 kivonása után az új és modernebb iPad termékek közül kell választaniuk, konkrétabban az iPad mini és az iPad Air áll a rendelkezésükre” – írja az AppleInsider.

A cupertinoi cég a fennmaradó készletben lévő iPad 2-ket továbbra is értékesíti. A Wi-Fi-s változat 399 dollárba, a Wi-Fi és mobilnet képes változat pedig 529 dollárba kerül (ami pontosan 100 dollárral kevesebb, mint amennyiért az iPad Air-t lehet megvásárolni).

Érdekes tény, hogy az iPad 2 még az iPad Air érkezése után is sikeres tudott maradni. Ezt főként az oktatási célokra történő kitűnő felhasználhatóságának és a 30 pines dokkoló csatlakozónak köszönheti. Ám az utóbbi hetek adataiból kitűnt: a jóval vékonyabb és Retina kijelzővel is rendelkező iPad Air kezdi teljesen kiszorítani a régebbi modellt.


Kommentek megjelenítése