Az Apple több cuccot adott el 2013 utolsó negyedévében mint az egész Windows-os PC ipar!

Tech Hírek   |   2014.02.14 - 13:00   |   Írta: H.A   |   1004

Az Apple több Mac, iPhone, iPad, és iPod Touch készüléket adott el 2013 utolsó negyedévében, amibe természetesen beleszámít a karácsonyi bevásárló szezon is mint az egész Windows-os PC ipar. Benedict Evans által végzett elemzések szerint ez az első alkalom, hogy az Apple eladásai darabszáma meghaladja a PC-ipar hardver értékesítését. Itt azért azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a PC eladások döglődnek, drasztikus csökkenést mutatva az utóbbi időben amíg a tablet eladások az egekben járnak. A vállalt már rég óta mondja, hogy előbb vagy utóbb nagyobb lesz a kereslet tablet piacon mint a PC-n.

pcvsmac

Az elemzők már korábban is utaltak rá, hogy az együtesen eladott iPhone, iPad és Mac készülékek értéke magasabb mint a PC-piac egészének, ami köszönhető a prémium kategóriás Apple termékek magasabb árának. De mint tudjuk drágább termék = nagyobb profit. Most viszont darabszámban is többet értékesített az Alma igaz, hogy ebbe a felmérésbe az Apple szinte összes termékét beletették míg a Windows-ból csak a PC-ét, ami azért talán nem egészen igazságos. Ha vetünk egy pillantást a fenti grafikonra jól látszik hogy a Mac eladások meg sem közelítik a Windows-os PC eladásokat.
Valamint, ha beleszámoljuk a Windows-os eladásokba a telefonjukat is akkor megelőzik az Almát a darabszámban, de ettől függetlenül az év végi nyereség óriási része az Apple-nél landol.
Azért én még nem temetném a Windows-t semmiképpen sem, bár ez a cikk is arra utal, hogy egyre többen szeretjük az Almát.


Kommentek megjelenítése