A Sony és az Apple az új iPhone kameráról tárgyalt

Tech Hírek   |   2014.02.13 - 18:43   |   Írta: Máté Gergő   |   740

Tárgyalóasztalhoz ült a Sony és az Apple. Megbeszélésük témája az új iPhone-ba szánt kamera volt és az almás cég arra kérte partnerét, hogy duplázza meg az alkatrész támogatását. A hír forrása a Nikkei nevű vezető japán üzleti napilap.

sonyapp

A Sony és az Apple kapcsolata nem új keletű, az iPhone 5S hátsó kamerájába is a japánok készítették a CMOS-t (komplementer fém-oxid félvezető). A Nikkei úgy véli szinte az összes jelenlegi iPhone modell a Sony által lett támogatva és ebből következtethető, hogy az első kamerát is hamarosan a japán cég felügyelheti.

„A Sony évente 100 millió szenzort készít az Apple számára és ez a szám hamarosan a duplájára nőhet” – írja a napilap. Ez a hír alapvetően befolyásolhatja az Apple beszállítóinak üzleti terveit. Az iPad kijelzők jelentős részét például a Sharp készíti.

Az iPhone 5S újratervezett kamerája nagyobb pixelekkel dolgozik, ezáltal a kisebb háttérfény esetén is jól exponál. A Nikkei nem firtatta, hogy melyik új modellbe kerül majd a kamera, de valószínűleg az iPhone 6-ról van szó. Jó hír, hogy a japánok szerint az új iPhone kamerája végre nagyobb lesz 8 megapixelesnél.

Egyébiránt az új szenzorokat nagyjából 3,47 milliárd dollárért értékesíti majd a Sony. És ez nem minden! Az új iPad Air akkumulátorainak támogatását is megkezdte a Nikkei a hír szerint.


Kommentek megjelenítése