Vajon melyik app tehet arról, hogy sokat kell töltened?

Apple Hírek   |   2016.02.11 - 20:14   |   Írta: Pausch Rita   |   3465
11. feb Vajon melyik app tehet arról, hogy sokat kell töltened?

Valljuk be, az iPhone-nak nem erőssége a hosszú üzemidő. Több trükk is létezik javítani ezen az arányon, ám az utóbbi időben a külföldi oldalak kedvenc témájává vált, hogy rácsodálkoztak, melyik alkalmazásnak lehet nagy szerepe ebben…

Facebook. Oké. Nagy ásítás elnyomva. Abban semmi újdonság nincs, hogy a Facebook más alkalmazásokhoz képest, jobban meríti a készülékeket. Ez már egy ideje nem titok, sőt már az okosok neki is láttak kidolgozni trükköket a hiba orvoslására. Kapcsoljátok ki az értesítéseket! Kapcsoljátok ki a háttérben zajló frissítéseket! Kapcsoljátok ki a helyzetmeghatározást! Így lehet leállítani, megsemmisíteni, kiírtani, elpusztítani a maguktól elinduló videókat! A sor folytatható, de felesleges. Talán nem az lenne a megfelelő megoldás egy app esetén, hogy egy csomó funkciót kikapcsolunk, hogy ne merüljön le miatta a készülékünk…

Olvastam olyat is, hogy akkor frissítés a megoldás: frissíteni az iOS-et, a Facebook Messengert, frissíteni mindent! Mivel a frissebb verziók megoldják a problémát. Bug javítás ide, vagy oda, még mindig ugyanez a téma. Az akksi merül. (Ja, hogy az a dolga? )

Miután a múlt hónapban az Android Central észrevette, hogy: Jé! A Facebook alkalmazása úgy issza az Androidos okostelefonok töltését, mint egy jófajta gödény, ha viszont töröljük, akár 20 százalék üzemidőt is nyerünk! Na, akkor a hírre már az Apple körök is felkapták a fejüket. 20 százalékért már kuponnapokon a csajok is megölik egymást a plázákban!

A „The Guardian” újságírója, Samuel Gibbs, felbuzdulva ezen egy iPhone 6s Plus-szal nekiesett a témának és hamar kiderült, hogy a kis iszákos app, az iPhone esetében is 15 százalék veszteséget jelent. (Azt inkább nem mondom el, hogy mérte le, mert sírva röhögnétek.) Gibbs egyébként még éles szemével azt is észrevette, hogy ez jelentős helynyeréssel (kb. 500 MB) is jár a háttértárban.

A probléma tehát az, hogy az iTunes letöltéseket vezető, sokak szerint kötelező alkalmazás egy energiaszivattyú még akkor is, ha épp nem is foglalkozunk vele, csak ül a sarokban.

Megoldás? Az is van! Csak, hogy ne maradjatok itt csüggedve:

  1. Törölni! Ott a Safari. Gyí, a böngészőből belépegetni a Facebookra! 15 százalék spórolás. Tiszta haszon és nem kell kuponújságot venni. Kicsit macerás, de majd csak túléli a cyber közösség, ha néha kimaradtok egy körre.
  2. Felháborodott leveleket írogatni a Facebooknak és személy szerint Cukorhegy úrnak.
  3. Elengedni a problémát. Úgy is van belőle az életben elég. Sűrűbben kell tölteni a készüléket.
  4. Beszerezni egy úti töltőt.
  5. Törölni magunkat a Facebookról! Na, ne túlozzunk!

Ui: A nálunk még annyira nem populáris Snapchatre is bizonyítottan áll ugyanez, de én az Instagramra sem vennék mérget azért…

Forrás: Mashable, Kép: Thomas Trutschel/ Getty Images 


Kommentek megjelenítése