Időcsapda teheti használhatatlanná iPhone, iPad és iPod Touch készülékeinket

Apple Hírek   |   2016.02.11 - 20:37   |   Írta: Máté Gergő   |   2521
11. feb Időcsapda teheti használhatatlanná iPhone, iPad és iPod Touch készülékeinket

Befalazott iPhone rémképével riogatnak a hírek.

Szoftver gondok

Az idegesítő szoftveres hibák sajnos mindig jelen voltak a mobil operációs rendszereken, néhány miatt biztonsági rések keletkeztek, más jelenségek az eszköz működésére lehettek hatással. A legújabb ilyen hiba az "error 53" elnevezést kapta, hatása pedig drámai: egyszerűen használhatatlan lesz miatta készülékünk. Egy nem hivatalos javítás a Touch ID komponenst vágja haza, az interneten durva videók keringenek a végeredményről. 

Itt az új dátum bug:

Ám ez nem minden! A felvétel szerint ‒ melynek valódiságát sok más pórul járt felhasználó is alátámasztotta ‒, ha a dátumot 1970. január elsejére állítjuk, akkor máris egy működésképtelen eszközt kapunk. Ekkor még lehetőségünk van az iTunes-szal felismertetni az iPhone készüléket, de még a visszaállítás után sem fog betölteni (bootolni) az eszközünk.

A régebbi készülékeket nem érinti

Eddig minden érintett eszköznek 64-bites processzora van. Ebbe beletartoznak az iPhone 5 (és újabb) okostelefonok, az iPad Air, iPad mini 2 (és újabb) tabletek, valamint a hatodik generációs iPod touch készülékek. Az ezeknél régebbi eszközöket valószínűleg nem érinti a jelenség.

Reméljük, az Apple hamarosan talál módot a javításra, de készülékcserére is számíthatunk. A következő nagy szoftverfrissítésnél már esedékes lenne a hiba végleges elhárítása.

Forrás: phonearena.com


Kommentek megjelenítése